5 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaŐrjöngő tömeg a Széchenyi téren

Őrjöngő tömeg a Széchenyi téren

pécsi napok, hl00

Őri László alpolgármester és egy „királyi pár” együttes gombnyomásával vette kezdetét az immár harmadik alkalommal zajló Pécs City Karnevál. A Pécsi Napok Keretében zajló háromnapos fesztivált a pécsi Punnany Massif együttes koncertje indította útjára tízezer ember előtt a Széchenyi téren.

pécsi napok, hl06

Zsúfolásig megtelt a pécsi főtér pénteken este nyolc órára, amikor hivatalosan kezdetét vette a harmadik Pécsi City Karnevál. A lelkes közönséget Őri László alpolgármester szavai köszöntötték.

pécsi napok, hl11pécsi napok, hl09pécsi napok-balázs02

– Ismét eltelt egy év, sokan vártunk rá, hogy ismét itt lehessünk együtt a Pécsi Napokon. Szeretném, hogy a hagyományosan jó buli idén még jobb legyen. Ezért Ezért arra jutottunk, hogy azt a zenekart kérjük fel ma este a nyitókoncertre, amelyre mi pécsiek nagyon büszkék vagyunk. Akik bejárták egész Magyarországot és az egész világot és mindenhova elvitték a pécsiek, mindannyiunk jó hírét. Azt a zenekart kértük fel, amely két hete a város egyik legrangosabb elismerését, a Pro Communitate-díjat is megkapta. A Punnany Massif az a zenekar, amely most felejthetetlen bulit fog csinálni mindannyiunknak. Érezzétek jól magatokat, fergeteges bulit kívánunk! – hergelte az egybegyűlt tömeget a városvezető.

pécsi napok, hl10pécsi napok, hl13pécsi napok, hl08

Őri László ezután a karnevál királyának és királynőjének megválasztott párral együtt tenyerelt a fesztivál indítására szolgáló kürt gombjára, ami közel egy percen keresztül tudatta fülsüketítő módon, hogy három napon keresztül jelmezbe öltözött, maskarás fiatalok és zenekarok lepik el a pécsi belvárost és töltik meg örömmel és jókedvvel az utcákat.

pécsi napok-balázs01pécsi napok, hl07

A Punnany Massif fesztiválnyitó koncertjére becsléseink hat-hétezren zsúfolódtak össze a Széchenyi térre. Akiket annyira elkapott a fiúk muzsikája, hogy nem bírják abbahagyni a táncot, azokat a Pécsi Estbe és az Amper Klubba várják hajnalig tartó tivornyára.

pécsi napok, hl04

Aki viszont úgy gondolja, hogy szombaton is legény a talpán, az gondolkodás nélkül húzzon valamilyen jelmezt és csatlakozzon a karneváli felvonuláshoz, ami 14 órakor startol a Széchenyi térről és vonul a Sétatér – Kórház tér – Ferencesek u. – Jókai tér – Széchenyi tér – Király u. – Búza tér – Felsővámház u. – Major u. útvonalon a Zsolnay-negyedbe.

logó

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő