6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapArtPécset már Zágrábban is egyre többen megismerhetik

Pécset már Zágrábban is egyre többen megismerhetik

Köztudott, hogy a magyarok előszeretettel utaznak Horvátországba: egyesek a tenger vagy a hegyek, mások a finom ételek vagy – újabban sajnos már – a sok esetben alacsonyabb élelmiszerárak miatt is. Örvendetes azonban a tény, mely szerint már fordítva is igaz, hogy a szomszédos ország turistái szívesen jönnek Pécsre. Hogy a jövőben még többen válasszák városunkat kirándulási célként, a zágrábi Magyar Kulturális Központ és a Magyar Turisztikai Ügynökség egész estés szakmai rendezvényt szervezett.

Az esemény célja nem volt más: Magyarország, mint vonzó úti cél népszerűsítése, valamint kulturális értékeink közvetítése.

Pécs önkormányzatát – Hévízé mellett – felkérték a rendezvényhez való csatlakozásra, így Kincses Márk turizmusfejlesztési osztályvezető színes prezentáción keresztül invitálta meg városunkba a közönséget, míg Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség bormarketing- szakértője a magyar borokról tartott előadást és persze kóstolót. Az estét a Magyar Banda és Balogh Kálmán cimbalomművész közös koncertje zárta.

Az rendezvény egyben egy pécsi vándorkiállítás nyitóállomásaként is szolgált, mely még 3 hétig lesz látogatható a horvát főváros szívében található kulturális intézetben. A tárlat Kalmár Lajos fotóművész képeit mutatja be, aki nemcsak Pécsett él, hanem műveinek fő témája is a város. Munkáiban az épített környezet, a természet, az itt élő emberek egyaránt fontos szerepet játszanak, az alkotó ezeken keresztül feltárja előttünk a város titkait, különleges látványelemeit, hangulatát, úgy, ahogy csak ő láthatja őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő