Pécsett is fellép Bogányi Gergely zongoraművész 20 állomásos koncertturnéján

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében, többek között Pécsett is.

hirdetés
Uránia Mozi

Élete legfontosabb és legnagyobb volumenű koncertsorozatának nevezte a 2020-as turnét Bogányi Gergely zongoraművész a szerdán rendezett sajtótájékoztatón Budapesten.

Az idei turné legkülönlegesebb pontjának azt tartja, hogy minden alkalommal más műsort ad elő, összesen 13 zongoraversenyt és sok szólóművet játszik.

A koncertek nagy része Magyarországon lesz, de az egész Kárpát-medencében, így a Felvidéken, Erdélyben és Délvidéken is fellép. Felidézte, hogy 2010-ben 10 koncerten Chopin összes zongoraművét játszotta el.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta, hogy Bogányi Gergely nemcsak önmagát mint művészt és a Bogányi-zongorát tette világszerte elismertté, hanem Magyarország hírnevét is öregbíti.

A koncertsorozat pécsi állomásán a zongoraművész Claude Debussy Arabesque, valamint a Suit bergamasque (Prélude, Menuet, Clair de lune, Passepied ) című műveit, Liszt Ferenc Venezia e Napoli (Lento, Allegro, Andante placido) című alkotását adja elő. A koncert második felében pedig Frédéric Chopintől a Scherzo h-moll no. 1, 2 Nocturne, 3 keringő, Bolero és Tarantella szerepel a műsorában.

A pécsi koncert helyszíne és időpontja: Kodály Központ – április 20. 19 óra.

További részletekért kattints ide.