Pécsett is nézhetünk koreai filmeket

Huszonhat filmet láthat a közönség a 10. Koreai Filmfesztiválon október 25. és 29. között, a rendezvényen az elmúlt évek dél-koreai filmterméséből mutatnak be válogatást több fővárosi és vidéki moziban – közölték a szervezők az MTI-vel.  

A Koreai Kulturális Központ írásos tájékoztatója szerint Daebak! azaz “tyűha!”, “ez igen!” “fantasztikus!” címmel rendezik meg 2017-ben a filmes eseményt, melyen 26 filmet láthat a közönség, valamint több kísérőprogram várja az érdeklődőket. A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz a fesztivál ünnepélyes megnyitója, ezt követően a teljes fesztiválmenü a Sugár moziban lesz megtekinthető. A fesztivál nyitófilmje, amit az Uránia Nemzeti Filmszínházban láthat a közönség, A Taxisofőr című film, Dél-Korea Oscar-díjra jelölt alkotása.

Az ismertetés szerint a Sugár Moziban a nagysikerű A gyanú című filmmel kezdődnek a vetítések. A válogatásban olyan filmek szerepelnek még, mint a Kadétnyomozók, az Admirális, vagy a Busan Expressz és a Bérgyilkosnő című alkotás. A vetítésen látható filmek Koreában nagyon népszerűek, több nézettségi rekordot is megdöntöttek – olvasható a közleményben.

A fesztivál keretében több vidéki helyszínen is vetítések lesznek, így Debrecenben az Apolló mozi, Pécsett a Civil Közösségek Háza, Szegeden pedig a Belvárosi Moziban láthatóak a koreai filmgyártás remekei.

A 10. Koreai Filmfesztivál teljes programja, valamint a filmek bemutatkozó videói elérhetők a www.koreaifilm.hu oldalon.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés