Hirdetés

A Pécsi Nénik, Bácsik Fesztiválját idén szeptember 7-én rendezik meg a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadán. 14–22 óra között várják az érdeklődőket 0–99 korig, akik személyesen is találkozhatnak, fotózkodhatnak a kedves, idős jelöltekkel. A népszerű ingyenes programról Tamás Éva, a fesztivál ötletgazdája mesélt.

„Egy győztes dallal kezdődött az egész, amikor zenésztársunk, Baksa Péter Pécsi bácsi című szerzeményével a zenekar megnyerte a Made in Pécs városmagazin által meghirdetett Pécs dala versenyt 2016-ban. Úgy éreztük, ha már miénk a dal, akkor mutassuk is meg, kiről szól – idézi a közelmúltat Tamás Éva, a fesztivál ötletgazdája és művészeti vezetője. – Az első évben harminc pécsi bácsit szólaltattunk meg, olyan embereket, akik régóta kötődnek a városhoz és tevékenységükkel gazdagítják, személyiségükkel színesítik Pécs szellemi, művészeti, kulturális vagy sportéletét. A róluk készült videófelvételek azonnal rendkívül népszerűek lettek, harmincezres nézettségükkel. Ekkor fogalmazódott meg bennem és zenekarom, a Játéktár muzsikusaiban a vágy, hogy teremtsünk még nagyobb nyilvánosságot a Pécsi Bácsi választásnak – így jött létre az első fesztivál.”

Az ötletgazda szervező, Tamás Éva (középen) és lelkes csapata

A folytatás már ismert: évről évre nagyobb érdeklődés kíséri a rendezvényt, amely maga is folyamatosan bővül, hiszen immár a Pécsi Néni megtisztelő címre is vannak méltó jelöltek. Eddig félszáz felkért személyen keresztül ismerhette meg az érdeklődő közönség városunk múltjának, jelenének kultúráját, értékeit, s hozta közelebb a különböző generációkat ez az egyedülálló sorozat, amely városmarketingnek is kiváló! A példaértékű magánkezdeményezést sok-sok lelkes önkéntes segíti munkájával, és a szervezők bíznak abban, hogy elhivatott támogatók is melléjük állnak.

„Történetekből városkép. Híd a különböző generációk között. Közösségi élmény, őszinte kíváncsiság, odaadó emberek – talán e szavakkal tudnám legjobban jellemezni a programunkat – összegez Tamás Éva. – Nem egyszeri, ugyanakkor mindegyik megismételhetetlen. Akár egy élő pécsi hangoskönyv, visszavonhatatlanul üzen a városról a világnak, az idősebb korosztályról a fiatalabbaknak, az értékekről, kincsekről, kultúráról a gyerekeknek és a kommunikáció szabadságáról mindenkinek. Hiszen mindannyian Pécsi Nénik, Bácsik vagyunk, leszünk, és feladatunk, hogy átadjuk a tudásunkat, értékrendünket az utánunk következőknek.”

Az idei Pécsi Nénik, Bácsik Fesztiválját szeptember 7-én rendezik meg a Bóbita Bábszínház szabadtéri színpadán. 14–22 óra között várják ide az érdeklődőket 0–99 korig, akik személyesen is találkozhatnak a jelöltekkel, hogy tőlük újabb érdekes történeteket halljanak vagy akár fotózkodjanak velük, s eltöltsenek együtt egy kellemes délutánt az ingyenes programon. A fesztivál csúcspontjaként pedig megszavazhatják, ki legyen a 2019-es év Kedvenc Pécsi Nénije és Bácsija.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét