16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapArtProgramkavalkád várja a pécsieket szeptemberben

Programkavalkád várja a pécsieket szeptemberben

Lassan elmúlik a nyár, de a pécsiek ősszel sem maradnak remek programok nélkül. Mutatjuk a legjobb, legérdekesebb eseményeket, koncerteket, kiállításokat, melyeknek a Civil Közösségek Háza ad otthont szeptemberben.

Kiállítások

Hybris

Olajos György képzőművész „Hybris ” című kiállítása szeptember 4-én, pénteken 17 órakor nyílik meg a Gebauer Galériában, melyről korábban mi is írtunk. Mint a művész maga megfogalmazta a kiállítás kapcsán, a hübrisz témáját az utóbbi években többféle technikai megjelenítéssel – tus, akvarell, akvarellceruza, guache, tempera, papírmetszet, olaj, litográfia – dolgozza fel.

A hübrisz fogalmát főleg a kevélység, gőg, önteltség szavak jelölik.

Az izgalmas tárlat szeptember 21-ig, hétköznap 9–19 óra között tekinthető meg.

A tűzzománc rejtélyei

IV. Pécsi Tanuló Fesztivál keretében továbbá A tűzzománc rejtélyei és megoldások címmel a
Pécsi Zománcműhely Egyesület kiállítását is megtekinthetjük, melynek megnyitója szeptember 24-én, 17 órakor lesz a Gebauer Galériában. A tárlat október 5-ig látogatható 9–19 óra között.

Regős István fotókiállítása

A művész fotókiállítása vetítéssel egybekötve szeptember 8-án, kedden 18 órakor lesz. A fényképeket október 2-ig tekinthetjük meg a Halász Rezső Galériában.

Programok

Bouquets Francais

Szeptember 2-án szerdán 17.30-kor kezdődik Gyüdi Eszter (szoprán) és Andor Krisztián (zongora) koncertje Bouquets Francais címmel, melyen francia zeneszerzők műveibe adnak betekintést a művészek. A belépés ingyenes lesz.

Kamarakoncert

Szeptember 9-én szerdán 16 órakor Rákosi Eszter (fuvola) és Majercsik Júlia
(ének) közös koncertjét élvezhetik a pécsiek. A koncerten 20. századi és kortárs
szerzők fuvola-ének kamaraművei, a művek alapjául szolgáló szövegek költőinek további versei és szóló fuvoladarabok hangzanak el. A belépés ingyenes.

Koreai Filmklub – Teljesen idegenek

Szeptember 18-án, pénteken 16.30-kor a Koreai Filmklubban a Teljesen idegenek című közel kétórás filmet nézhetjük meg. A történet lényege: Seok-ho és Ye-jin meghívják közeli barátaikat egy közös vacsorára. Ye-jin javaslatára játszani kezdenek: a vacsora során kapott minden üzenetüket és hívásukat meg kell osztaniuk a többiekkel. A szórakoztatónak induló este nem várt fordulatot vesz…

IV. Pécsi Tanuló Fesztivál

Szeptember 24–26. között a IV. Pécsi Tanuló Fesztivál programjaira várják az érdeklődőket a Civil Közösségek Házába. Az idei fesztivál mottója: „Tanulással a kreatív és cselekvő közösségekért”. A rendezvényen a pécsieknek olyan szakmai előadásokat és programokat kínálnak különböző szervezetek közreműködésével, akik a közösségi tanulási formát, tevékenységet és fejlesztést képviselik.

Fejezetek a Zsolnay-féle kolozsvári Iris Porcelángyár történetéből

Szeptember 28-án, hétfőn 17 órakor lesz a Pécsi Városvédő és Városszépítő Egyesület
összejövetele, ahol Kehidai László helytörténész előadását hallgathatják meg a résztvevők a Fejezetek a Zsolnay-féle kolozsvári Iris Porcelángyár történetéből 1942–1944 címmel.
A belépés ide is ingyenes lesz.

Egy magyar zászlóalj titkos küldetése…

Szeptember 30-án, szerdán 17.30-tól pedig a Pécsi Magyar–Finn Társaság összejövetelén vehetünk részt, melyen egy magyar nyelvű dokumentumfilmet nézhetünk meg
a téli háború magyar önkénteseiről, a címe: SISU, egy magyar zászlóalj titkos küldetése.

Babahordozás kendővel

A Civil Közösségek Háza Kisház Kávézójában szeptember 10-én, csütörökön 9.30-tól várja a családokat a Hurci Baba Klub Babahordozás kendővel elnevezésű workshopjára – biztosan sok hasznos és fontos információt kaphatunk majd itt, ha kisbabánkat így hordoznánk.

Kisház Akusztik koncertsorozat a kertben

A koncertsorozat keretében szeptember 19-én, szombaton 18 órakor a Tillai Tímea énekstúdió remek koncertjét hallgathatjuk meg, szeptember 26-án, szombaton 19 órakor pedig a Péter és a falka koncertjén vehetünk részt.

A CKH további programjai ide kattintva olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő