Több mint egymillió gyűlt össze a kínai művész jótékonysági online árverésén

Több mint egymillió forint gyűlt össze abból az online megrendezett jótékonysági árverésből, melyet Wei Xiang kiállításának alkotásai kapcsán szervezett a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága – írja az UnivPécs.

A kínai művész tárlata még a veszélyhelyzet küszöbén, március közepén nyílt meg a Tudásközpontban. Wei Xiang a járványügy ellenére is kitartott segítő szándéka mellett: az International Spring Facebook-oldalán sikerrel licitáltak Ázsiából, Európából, és hazánkból is mind magánszemélyek, mind szervezetek alkotásaira.

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának fejlesztése céljából létrehozott Sürgi Kapitány Alapítványon keresztül használják majd fel a támogatás összegét.

„Nagy segítség ez a PTE Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának, ahol a közeljövőben a triázsrendszer (betegosztályozó rendszer) kiépítése az egyik célunk. A fejlesztés részeként egy úgynevezett triázspult és annak számítástechnikai háttere lenne megvalósítva a felajánlásból” – mondta el dr. Horváth Gábor, a PTE KK Gyermekklinikájának rezidense, az alapítvány vezetője az UnivTv-nek.

„Szívesen teszek a két ország közötti kapcsolatokért, mivel szeretem Kínát és Magyarországot is. Szeretném, ha a két nép jobban megismerné egymást. Én ebben szeretnék segíteni – zárta gondolatait Wei Xiang.

Korábbi cikkünk a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozatának keretében bemutatott alkotásokról ide kattintva olvasható.

Hirdetés