Új darabbal örvendezteti meg közönségét a pécsi színház

Az Utánképzés ittas vezetőknek című tragikomédiát november 27-én 19 órától láthatjuk a Pécsi Nemzeti Színház kamaratermében.

A Soós Péter rendezte izgalmas darabban a teátrum két örökös tagja, a Jászai Mari-díjas színművész Sólyom Katalin és Füsti Molnár Éva feladata a pszichológusok szerepében, hogy egy háromnapos tanfolyamon rávegyék klienseiket, és azok meg is fogadják, többé nem isznak, és nem ülnek ittasan volán mögé. Nehéz egy ígéret…

Íme a színház ajánlója:
Ittas vezetés, jogosítványbevonás, és a visszatérés lehetősége a jó útra. Ez az alapszituáció Háy János sok-sok szatirikus humort ígérő darabjában, ahol kilenc, a társadalom legkülönbözőbb rétegéből jött szereplő egy tanfolyamon való sikeres részvétel után tudja »visszaváltani« bevont vezetői engedélyét. Háy János kiváló érzékkel tart tükröt a bennünket körülvevő világ tipikus figuráinak kiválasztásával, hiszen ők a mindennapi életünk részei, a szomszéd, a szomszéd szomszédja, vagy esetleg mi, magunk. A színes karakterek történeteiből, konfliktusaiból az előadás során izgalmas és egymáshoz nagyon is hasonló sorsok, élettörténetek, személyes tragédiák bontakoznak ki. A darab mélyen elgondolkoztat, miközben jól megnevettet a vitriolos humorral átszőtt jelenetek sora.

Az előadást 16 éven felülieknek ajánlják.

Fontos! A jelenleg érvényben lévő járványügyi rendelkezések alapján a színházban kötelező a maszkviselés, de az előadásokat védettségi igazolvány nélkül is meg lehet tekinteni.

További részletek ide kattintva olvashatók.