8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapArtÚj színházteremmel gazdagodik Pécs

Új színházteremmel gazdagodik Pécs

Október 22-én egy újabb színházteremmel és rendezvénytérrel gyarapodik a város az Endresz György u. 2/B alatt található Escargo Szobaszínházzal. A kis teátrum fő küldetése, hogy közelebb hozza egymáshoz a művészeket és a közönséget.

Mint olvasható a színház lapunkhoz eljuttatott közleményében, az Apolló Kulturális Egyesület idén ünnepeli alapításának 20. évfordulóját, a fenntartásában működő Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet, és az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola pedig alapításának 15. évfordulóját.

Igazi jubileumi-születésnapi ajándék lesz a megnyitó.

A társulat ez után saját helyszínen mutathatja be előadásait, valamint otthont biztosíthat a művészeti iskola rendezvényeinek és koncertjeinek megtartására. Sőt, szerveznek majd minikoncerteket, családi hétvégéket is remek programokkal.

Ezért más az új helyszín

Az előadások fő vonzereje a művészek és a közönség bensőséges kapcsolata. Az 50 fős színházban az előadásokat közönségtalálkozók, kötetlen beszélgetések követik, melyeken bárki beleshet a kulisszák mögé.

A hivatalos megnyitó tehát október 22–24-én lesz, ebben a három napban mutatják be a szervezők az új rendezvényteret – derült ki az október 5-i sajtótájékoztatón, melyen Alapi Tóth Zoltán, az Apolló Kulturális Egyesület elnöke és az új helyszín háziasszonya, művészeti vezetője, Tapodi Gabriella vett részt. A terveket beharangozó eseményen jelen volt és köszöntőt mondott Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere és dr. Őri László, a Baranya megyei közgyűlés elnöke.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Kiemelt képünk illusztráció.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő