Hirdetés

A Hild Garden sorozat egészen augusztus közepéig várja a látogatókat, de ki tudja, talán még utána is.

Ahogy azt megírtuk, és ahogy azt a kultúresemények iránt érdeklődő pécsiek bizonyára már jól tudják, Hild Garden címmel új szabadtéri nyári programsorozat indult a pécsi belvárosban, nem meglepő módon a Hild udvarban. A hangulatos, hétvégi borozással egybekötött irodalmi-színházi-zenei estek egészen augusztusig tartanak, amit a tapasztalatok szerint a pécsiek igencsak szeretnek. Horváth Tamás önkormányzati képviselő, a kulturális bizottság elnöke lapunknak elmondta, hogy a Hild Garden egyértelműen sikeres és népszerű kezdeményezés, amelynek vonzerejét nem csak a jól kitalált, jól összeállított programsor adja, hanem maga a helyszín is.

– A Hild udvar pontosan ilyen céllal épült, azért hogy ilyen és ehhez hasonló kulturális eseményeknek helyet adjon. Az udvart a Művészetek és Irodalom Háza részeként alakították ki, a ’80-as évek végén és a ’90-es években nagyon jó irodalmi, színházi és zenei programokat is szerveztek ide, ugyanakkor valamiért az elmúlt években el volt hanyagolva. Ezért mi most megpróbálunk új életet lehelni a helyszínbe, ami láthatóan sikerült is, a visszajelzések szerint nagyon szeretik a pécsiek a Hild Garden sorozatot. Ez talán azért lehet így, mert az udvar nem nagy, gyorsan megtelik, az estek pedig kifejezetten bensőségessé válnak. Nincsenek a környéken lakók se, az itt rendezett programok így nem zavarnak senkit, ennélfogva önfeledten lehet szórakozni, borozgatni a fügefák tövében – mondta Horváth Tamás, aki kérdésünkre hozzátette:

ha az időjárás is úgy akarja, a programsort akár ősszel is folytathatják, ha mutatkozik erre igény.

A Hild Garden részletes programja a Művészetek és Irodalom Háza honlapján olvasható, de kedvcsinálóként az alábbiakban mi is mutatunk belőle:

  • Július 1. – A Szajna partján: Kéméndi Tamás harmonikaművész és Györfi Anna színésznő Ady Endre Párizsát varázsolja a pécsiek elé.
  • Július 15. – Az Alekszandr Identity Project koncertje: Járemko Alekszandr kétszeres Zsolnay- és Rotary-díjas szaxofonos és zeneszerző instrumentális könnyűzenei projektje.
  • Július 29. – Karády: Karády Katalin életét és művészetét idézi meg Dévényi Ildikó és Lukács Melinda.
  • Augusztus 19. – A Carlos Adiós! koncertje: A Hild Garden programsorozat egy fényfestéssel színesített nyárzáró bulival búcsúzik, amin a budapesti-mexikói-venezuelai-pécsi zenekar balkános-szvinges zenéje mozgatja majd meg a népet.
Hirdetés