19 C
Pécs
szombat, május 11, 2024
KezdőlapAbszolút PécsVéglegessé vált történések: Kismányoky-kiállítás nyílik Pécsen

Véglegessé vált történések: Kismányoky-kiállítás nyílik Pécsen

A tárlatnak a Modern Magyar Képtár ad otthont augusztus 31-től.

[su_quote]Szándékosan törekedtem arra, hogy a munkáimat ne lehessen kiállítani. Nem akartam művészetet csinálni. Most is az a véleményem, hogy a munkák a legritkább esetben jók, ha megrögzülnek. Persze az így felfogott mű nem zárja ki, hogy az állandó mozgásból ne fixálódjanak helyzetek.[/su_quote]

Kismányoky Károly

A Véglegessé vált történések nevet viselő, Kismányoky Károly műveiből készülő kiállítás augusztus 31-én, 17 órakor nyílik kerekasztal-beszélgetéssel egybefűzve a Modern Magyar Képtárban (Papnövelde utca 5.). A beszélgetés résztvevői Doboviczki Attila médiakutató, a PTE adjunktusa, Nagy András, a Janus Pannonius Múzeum Képző- és Iparművészeti Osztály vezetője, Pinczehelyi Sándor képzőművész és Szíjártó Kálmán képzőművész.

A kiállított művek tulajdonosai az acb Galéria (Budapest), Janus Pannonius Múzeum, Paksi Városi Múzeum, Szluka Balázs műgyűjtő és Kismányoky Károly örökösei.

A tárlatot Nagy András rendezte, munkatársak: Doboviczki Attila médiakutató, a PTE adjunktusa, Szakács Vanda Kíra muzeológus (JPM), Bodor Gábor, Dormán Gábor, Füzi István, Lázár Tamás, Szili Dániel, Tóth Bernadett, Vajda Tamás és Varga Judit, valamint a Janus Pannonius Múzeum dolgozói.

A kiállítás megtekinthető szeptember 1-től hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő