Hirdetés

Csaba István önkormányzati képviselő március 16-án 17 órakor tart lakossági fórumot a nagyárpádi kultúrházban. A téma a városrész balesetveszélyes csomópontjának átépítése, biztonságosabbá tétele. 

A nagyárpádi csomópont, azaz a Kemény Zsigmond utca és az 57-es főút kereszteződésének kérdése évek óta foglalkoztatja a környéken élőket és a rendszeresen arra közlekedőket, méghozzá joggal, hiszen kifejezetten sok baleset történt már ott.

Ahogy arról többször beszámoltunk már, a terület önkormányzati képviselője, Csaba István egyik fontos vállalása volt, hogy biztonságosabbá teszik a kereszteződést. A tervek szerint átépítenék és kiszélesítenék, gyalogosátkelőket alakítanának ki és egy villanyrendőrt is kapna a csomópont.

Korábban már megtörtént az átépítés tervezőjének kiválasztása és a csomópont tervezése, engedélyeztetése, valamint közbeszerzéseken kiválasztották a kivitelezőt is. Sőt – ahogy arról a városinfón a polgármester is beszámolt erről – összeállt az a konzorcium is, amely az állami fenntartású úton történő beruházások esetében szükséges. A probléma tehát lassan megoldódni látszik, Péterffy Attila ugyanis a városinfón úgy fogalmazott:

a kivitelezés legkésőbb idén nyáron megtörténik.

A beruházás részleteiről Csaba István a városüzemeltetési főosztály vezetőjével, valamint a csomópont-építés kivitelezőjével és műszaki ellenőrével közösen március 16-án 17 órakor tart lakossági fórumot a nagyárpádi kultúrházban (7631 Pécs, Kultúrház u. 1.).

 

 

Hirdetés