23 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapHírzónaÖnkormányzati alkalmazottnak adta ki magát egy férfi, több tízmilliót csalt ki pécsiektől

Önkormányzati alkalmazottnak adta ki magát egy férfi, több tízmilliót csalt ki pécsiektől

Az önkormányzati tulajdonú Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) nevében eljárva csalt ki több mint tízmillió forintot többektől a gyanú szerint egy pécsi férfi, akinek a letartóztatását pénteken rendelte el a bíróság.

A Pécsi Törvényszék közleményében azt írta, hogy a büntetett előéletű gyanúsított a nyomozás szerint idén májusban ajánlotta fel egy férfinak, hogy segít neki – később megvásárolható – önkormányzati bérlakást igényelni.

Mindezt félmillió forintos „ügyintézési költség” fejében tette azzal, hogy a szerződés létrejöttekor további félmillió forintot kér. A gyanúsított a sértett kérelmének befogadásáról rendelkező hamis iratot készített a PVH fejlécével, és azt két különböző, a gazdasági társaság nevét tartalmazó bélyegző pecsétjével is ellátta. A sértett a saját kezűleg írt kérelmét és a személyes okmányainak másolatát tartalmazó iratot is a saját maga készített fejléccel, iktatóbélyegzővel és körbélyegzővel, valamint dátumbélyegzővel látta el.

A becsapott ember később – a PVH munkatársának felvilágosítása után – elállt a szerződés megkötésétől.

A gyanúsított augusztusban egy általa kitalált, önkormányzati tulajdonú ingatlan vételárának címén egy sértettől több mint nyolcmillió forintot vett át, szintén a PVH nevében eljárva. A férfi akkor is hamis iratokat állított ki a cég fejlécével, bélyegzőjével, és azokat át is adta a sértettnek. Az okozott kár nem térült meg, ahogy egy másik – ugyanabban a hónapban -, hasonló módszerrel elkövetett 2,4 millió forintos kárral járó csalás esetében sem.

Az elfogatóparancs alapján kézre kerített gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, többszörös, különös visszaeső és a terhére rótt bűncselekményeket más büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A pécsi férfi letartóztatását többrendbeli, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és annak kísérlete, valamint hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt egy hónapra rendelték el. Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette a bíróság végzését, így a határozat végleges.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő