Hirdetés

Mint ismert, a pécsi önkormányzat háztartásonként 20 ezer forint összegű piaci élelmiszer vásárlási utalvánnyal segíti a szociálisan rászoruló családokat. A természetbeni támogatásra május 15-ig még lehet igényt benyújtani – hívja fel a figyelmet a városvezetés közleménye.

Ahogy azt korábban megírtuk: az utalványt azok igényelhetik, akiknek egyszemélyes háztartásában a havi jövedelme nem haladja meg a 142.500 forintot, többszemélyes háztartásában pedig egy főre a 114.000 forintot. Jogosultak továbbá az utalványra azok a háztartások, melyek tagja 70. életévét betöltötte és egyszemélyes háztartásában a havi jövedelme nem haladja meg a 171.000 forintot, több személyes háztartás esetén pedig egy főre a 142.500 forintot.

Az önkormányzat közleményében felidézik, hogy a háztartásonként egyszeri alkalommal igényelhető utalványt 66 elfogadó helyen lehet beváltani, eddig pedig – mint írják – összesen 666-an vették át őket a területi szociális központokban.

A természetbeni juttatás nem csak a pécsi családoknak segítség, de a helyi termelőknek és kereskedőknek is.

Az utalványokból eddig több mint 1,2 millió forintot költöttek a pécsi családok a helyi piacokon – közölte az önkormányzat.

A piaci utalványokat május 15-ig igényelhetik azok, akik jogosultak rá, és még nem jelezték igényüket. Az igénylést a Területi Szociális Központokban tudják leadni a pécsiek – zárul a közlemény.

Hirdetés