14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálMár csak Pécsen világít Tiborcz István üzlettársa

Már csak Pécsen világít Tiborcz István üzlettársa

Már csak Pécsen világít a Sistrade Kft. – írja az mfor.hu augusztus 10-ei cikkére hivatkozva a Szabad Pécs. 


Az Elios-botrány óta tudott, hogy nemcsak a közvilágítás korszerűsítése, hanem az üzemeltetése is óriási üzlet Magyarországon – írja az mfor.hu. Cikkükben kiemelik, hogy mintegy 2 évvel a Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-botrány után most jelentős változások következtek be a piacon.

Mint írják, a Sistrade Kft. – amellyel szemben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében konkrét vádiratot fogalmazott meg – korábban 62 településen üzemeltette a közvilágítási rendszert, de márciusban ez a szám 5 településre esett vissza. Csak Pécs, Gyula, Zalaegerszeg, Tatabánya és Csépa nevű településen világított tovább a cég. Most viszont már csak Pécs maradt – írják – ez pedig „hazai pálya, mert Pécs a cég székhelye”.

Az mfor.hu cikkéhez a Szabad Pécs hozzátette, hogy ez nem biztos hogy sokáig így marad. Emlékeztettek arra, hogy a Biokom még az előző, fideszes városvezetés alatt írt ki európai uniós, nyílt közbeszerzési pályázatot a közvilágítás-üzemeltetésre, amit azonban az új városvezetés tavaly decemberében a nyertes kihirdetése nélkül lezárt és visszavont a következő indokkal:

“A beérkezett kiegészítő tájékoztatás kérésekben foglaltakra figyelemmel Ajánlatkérő a közbeszerzési eljárás műszaki tartalmát felülvizsgálta, a felülvizsgálat eredményeként jelen közbeszerzési eljárást visszavonja, és új eljárás megindítása iránt intézkedik.”

A közvilágítás üzemeltetésre megkötött szerződés határideje egyébként idén márciusában lejárt Pécsen is, a Sistrade pedig feltehetően azért üzemeltetheti még a közvilágítást, mert új üzemeltető hiányában meghosszabbíthatták a korábbi szerződését – írja a Szabad Pécs, hozzátéve, hogy egyelőre még nem tudni az új közbeszerzésről.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő