8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldMár nem sikerült eladni a drogot...

Már nem sikerült eladni a drogot…

A Baranya Vármegyei Főügyészség vádiratot nyújtott be egy 51 éves férfi ellen, aki jelentős mennyiségű kábítószert akart értékesíteni.

A vádirat szerint a férfi 2017 végétől Hollandiában élt és dolgozott, ahonnan rendszeresen hazalátogatott Magyarországra. 2022 elején Mohácson ismert meg egy férfit, akinek beszámolt arról, hogy Hollandiából rendszeresen hoz haza kábítószert, amit otthonában tárol.

A férfi 2022 augusztusában Hollandiából extasyt és darált marihuanát, majd 2023 júniusában speedet hozott be, amit lakásában elrejtett. Ismerőse ekkor felajánlotta a vádlottnak, hogy segítségére lesz a drog eladásában, amibe ő beleegyezett. Az értékesítésre azonban nem került sor, mert ismerőse nem kereste, a nyomozó hatóság pedig tavaly június 23-án kutatást tartott a vádlott házában és lefoglalta a kábítószert.

A vádlottól lefoglalt drog hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határát 5,6-szeresen meghaladta.

A cselekmény kábítószer-kereskedelem bűntett kísérletének megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A képek a szemle során készültek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő