Hirdetés

Két napon keresztül minden a medvehagyma körül forgott Orfűn. A kedvelt gyógynövényről elnevezett fesztivál a változékony idő ellenére is sokakat vonzott.

A Medvehagyma Fesztiválnak Orfűn komoly hagyománya van, idén immár 19. alkalommal rendezték meg április 20-án és 21-én. Az elmúlt években a rendezvény rengeteget fejlődött: amíg kezdetben a látogatók a Kemencés udvarban is kényelmesen elfértek, idén már hat fő helyszínen zajlott az esemény. Ennek köszönhetően a programok is változatosak voltak, többek között érdekes előadások, gyermekfoglalkozások, kézműves vásár várta a vendégeket. Bemutatkozott a Medvehangya nagy kalandja című rejtvényjáték, izgalmas túrákat szerveztek, és sok helyen élőzene fokozta a hangulatot. Akik a nyüzsgéstől távolabb szerettek volna kerülni, erdőfürdőn vehettek részt, vagy a Tao légzés gyakorlásával érhették el a harmóniát önmagukkal és a természettel.

A fesztivál sztárja természetesen a medvehagyma volt. Szinte nem volt olyan étel, amibe ne került volna a kedvelt gyógynövényből. A Tekeresi Pajtánál meghirdetett főzőverseny egyik fő szabálya az volt, hogy medvehagymának mindenképp kell szerepelni az alapanyagok között, a Kemencés udvarban pedig medvehagymás fine dining ételeket mutattak be, miközben fáradhatatlanul sütötték a finom pogácsákat. Sőt, a kíváncsiak még medvehagymamézet is kóstolhattak. Minden adott volt tehát, hogy az idei fesztivál is sikerrel záruljon.

Hirdetés