10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút NőMegérkezett Pécsre az edzőtermek új generációja!

Megérkezett Pécsre az edzőtermek új generációja!

Városunk egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az országban elsőként itt nyílik GYMtronic® non-stop működésű, automata edzőterem. Budai Zsolttal beszélgettünk, a pécsi GYMtronic® Pécs üzemeltetőjével, hogy kiderítsük, miben más ez az edzőterem.

– Gondolom, a legtöbb olvasónak az jár most a fejében, hogy mi is az a GYMtronic®, és mit jelent az, hogy automata egy edzőterem? Talán kezdjük ez utóbbi kérdéssel. Hogy lehet automata egy edzőterem?

– Akinek az „automata” jelző kapcsán felcsillant a szeme, mert úgy értelmezte, hogy edzés nélkül, kvázi gombnyomásra elérhető a kitűzött cél – legyen az fogyás, izomtömeg-növelés vagy kikapcsolódás a mozgás által –, számára rossz hírem van: ez esetben sajnos nem ezt jelenti az automatizmus. Ez „csak” az edzés körülményeit teszi könnyedebbé, egyszerűbbé, hála az „up to date” megoldásoknak, okoseszközöknek.

– Pontosan mik ezek a megoldások? Hogy kell elképzelni egy automatizált edzőtermet?

– Nem csak a regisztráció, és a bérletek vásárlása történik okoseszközök segítségével, hanem a beléptetés is, csakúgy, mint az öltöző szekrény kiválasztása, annak nyitása és zárása. Az automatizált rendszerek működését a rendszert kifejlesztője, az Optimal-Time Kft. szavatolja. Nekik köszönhetően az edzőterem személyzet nélkül tud működni.

– Ez valóban egyszerűnek és kényelmesnek hangzik. Az automatizálás így már világos, és gondolom, ez a kulcs ahhoz is, hogy az edzőterem a nap 24 órájában működhet.

– Ez így igaz. A rendszerek és az edzőterem teljes infrastruktúrája úgy lett megtervezve és megvalósítva, hogy az a felhasználók számára bármikor rendelkezésre álljon. Például ha valakinek az időbeosztása csak a késő éjszakai vagy kora hajnali edzésre ad lehetőséget, a GYMtronic® esetén nincs szükség kompromisszumra, akkor mehetünk edzeni, amikor kedvünk van hozzá és időnk is engedi.

– Megközelítés szempontjából mit érdemes tudni a pécsi GYMtronic® teremről?

– Az alaposan átgondolt infrastruktúra nem csak az automatizálásban érhető tetten: az edzőtermünk könnyedén megközelíthető akár tömegközlekedéssel is, ugyanis a bőrgyári buszmegálló gyakorlatilag a terem előtt található, illetve azoknak sem kell aggódni, akik személygépjárművel érkeznek, hiszen bőven áll rendelkezésre ingyenes parkolási lehetőség is az épület előtt.

– Kiknek ajánlja a termet? Ki a célcsoport? A profi testépítők? Vagy inkább a kezdők?

– Bárkit szeretettel várunk, aki érdeklődik a testépítés és izomfejlesztés ilyen formája iránt. Nemcsak a haladóknak készült a pécsi GYMtronic®, hanem azoknak is, akik épp csak próbálgatják szárnyaikat, izmaikat. Személyi edzők állnak majd rendelkezésre, akiktől segítséget lehet kérni, illetve a gépeken elhelyezett QR-kódok beolvasásával is megnyithatók olyan videók, melyek a helyes használat rejtelmeibe avatják be az adott eszközzel épp csak ismerkedőket.

– A COVID-19 miatti szabályozások mennyiben érintik az edzőterem működését?

– Örülök, hogy az enyhítésnek köszönhetően végre megnyithatjuk az edzőterem kapuját, viszont a terem egyelőre csak abban az esetben látogatható, ha a regisztrálók rendelkeznek sportolói vagy oltási igazolvánnyal, mely érvényességét egy Viber® videóhívás során igazolják. Ha minden rendben, megnyílik a bérletvásárlási lehetőség, és már jöhetnek is edzeni.

– Ez így tényleg egyszerű. Még lóg egy kérdés a levegőben. Többször hallhattuk már a GYMtronic® nevet, mit is takar ez pontosan?

– A GYMtronic® eredendően egy új franchise, azaz egy teljesen automatizált fitneszterem-hálózat, amely modern, könnyen használható és igényes sportolási lehetőséget biztosít minden vendég számára minden nap, 0–24 órás nyitvatartással (gymtronic.eu).

Szeretek edzeni, szeretek sportolni és edzőterem-tulajdonosként megtapasztaltam már, hogy mit jelent üzemeltetni egy ilyen létesítményt. Tudtam azt is, hogy valami olyat szerettem volna adni a mozgás, az edzések szerelmeseinek, mely nem csak profi gépeket és súlyokat jelent, hanem annál sokkal többet: a 21. századi edzés élményét!
Remélem, a kedves Olvasók is kedvet kaptak, és köszönthetem Őket a pécsi GYMtronic®-ban (7622 Pécs, Siklósi út 3.).

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő