26 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapTOPMeglőtték Robert Fico, szlovák miniszterelnököt

Meglőtték Robert Fico, szlovák miniszterelnököt

Ma délután, a szlovák kormány Nyitrabányán tartott ülését követően, a helyi kultúrház előtt többször is rálőttek Robert Fico miniszterelnökre. A hírek szerint kórházba szállították a politikust, állapotáról egyelőre nincs hír.

A Telex, helyik lapok beszámolói alapján azt írta, Fico épp odalépett az emberekhez a kormányülés után az utcán, valakivel kezet akart fogni amikor több lövés is eldördült. A Plus7Dni információ szerint a szlovák miniszterelnököt a hasán és a mellkasán érték a lövések. A helyszínre mentő érkezett, amely Robert Ficót azóta kórházba szállította.

A politikus állapotáról egyelőre hivatalos információ nincs.

A helyszíni beszámolók alapján a Telex azt írta, hogy a feltételezett támadót a helyszínen elfogták és lefegyverezték, a rendőrség biztosította a környéket és biztonságba helyezte a szlovák kormány többi tagját.

Frissítés:

Robert Fico hivatalos Facebook-oldalán azt írják, a miniszterelnököt többször meglőtték, életveszélyes állapotban van, helikopterrel szállították Besztercebányára. Az Új Szónak ugyanezt az információt erősítette meg a kormány.

Frissítés (május 16.):

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után – jelentette be az MTI tudósítása szerint Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön.

A Nyitrabányán szerdán elkövetett merénylet után több lőtt sebbel életveszélyes állapotban kórházba szállított kormányfőn öt órán át tartó életmentő műtétet hajtottak végre, az állapota stabil, de nagyon súlyos – jelentette be Robert Kalinák.

A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt két orvosi csapat műtötte, és továbbra is az intenzív osztályon fekszik.

Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb kezelésre szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a négy miniszterelnök-helyettes egyike venné át, a szlovák sajtó Robert Kalinákot tartja a legesélyesebbnek e feladat ellátására.

Fotó: Radovan Stoklasa / Reuters

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő