29 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapAbszolút PécsMegnyílnak a baranyai tűzoltólaktanyák gyereknapon

Megnyílnak a baranyai tűzoltólaktanyák gyereknapon

Sok apróság szeretne tűzoltó lenni egyszer, gyereknapon pedig most ki is próbálhatják, milyen a hős lánglovagok egy napja. Május 28-án megnyílnak a tűzoltóságok kapui, hogy felejthetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak.

Vasárnap délelőtt tíz órától várják az érdeklődőket az ország csaknem valamennyi hivatásos tűzoltó-laktanyájában, valamint a nyitott szertárkapuk nevet viselő programhoz csatlakozó önkormányzati és önkéntes tűzoltóságokon, összesen 390 helyszínen – tájékoztatott a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Délután négy óráig lesznek nyitva a laktanyák, megélénkülnek a szerállások, a tűzoltók próbariasztásokon keresztül mutatják be, mi történik, amikor tűzesethez, balesethez riasztják őket.

Emellett a kicsik megnézhetik, sőt ki is próbálhatják a speciális eszközöket és felszereléseket, és akár magukra vehetik a tűzoltók öltözékét is!

A több éve nagy népszerűségnek örvendő program nem titkolt célja az, hogy közelebb hozza egymáshoz a tűzoltókat és a civileket, akik betekintést nyerhetnek a laktanyákban zajló mindennapokba, ezáltal megismerhetik a katasztrófavédelem egyik fontos szegmensét.

A pontos pécsi és baranyai helyszíneket ide kattintva lehet megtekinteni. A környékbeli gyereknapi programokról pedig itt írtunk.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő