30 C
Pécs
kedd, június 18, 2024
KezdőlapAbszolút PécsMegörökíteni, megőrizni, ápolni: kiállításon ismerhetjük meg Pécs professzorait

Megörökíteni, megőrizni, ápolni: kiállításon ismerhetjük meg Pécs professzorait

A Pécsi Tudományegyetem centenáriumi programsorozatának részeként pécsi professzorok címmel nyílt meg Mánfai György fotóművész kiállítása szeptember 4-én a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban. Érdemes megtekinteni!

A tárlat a PTE egykori professzorainak állít emléket, akik kutatási eredményeikkel és munkásságukkal nagyban hozzájárultak az egyetem hírének növeléséhez, tehetségükkel, szorgalmukkal pedig a közösséget szolgálták – írja az UnivPécs.

A közel hatvan portrét magában foglaló fotósorozatról, valamint Mánfai György fotóművészről a város „legújabb” díszpolgára, dr. Lénárd László beszélt. „Ezekről a képekről ismerős arcok néznek vissza rám, többségük kortársam, zömük nagyon jó barátom volt. Nagy öröm számomra, hogy meg tudjuk őrizni a képmásaikat, ráadásul különleges, művészi módon.”

Ugyanakkor kiemelte, hogy a jelenlegi kiállítás lényegében folytatása annak az állandó jelleggel megtekinthető sorozatnak, amely a Pécsi Tudományegyetem egykori tudósainak állít emléket Tudósok a Tudásközpontban címmel.

Mánfai György fotográfus elsősorban a teremtett világ szépségeit fotografálja, ugyanakkor érdekli az ókori történelem és a portréfotózás is. 1983 óta tagja a Mecseki Fotóklubnak, 1989-től a Janus Pannonius Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi Intézetének munkatársa. 1993-ban nyert felvételt a Magyar Fotóművészek Szövetségébe. Hazai és külföldi fesztiválokon, szalonokon, pályázatokon több mint 100 díjat nyert, műveit 19 országban állították ki.

Fotók: Csortos Szabolcs/UnivPécs

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő