Hirdetés

Lezárult a Hétszínvirág Bölcsőde felújítása. Fejlesztésével az volt a célja a városvezetésnek, hogy egy olyan pozitív és támogató környezetet teremtsen a keleti városrészben élők számára, ahol a bölcsődés korú gyermekek fejlődése biztosított, és ahol a szülők is biztonságban tudhatják őket.

Még 2020-ban nyújtotta be azt a támogatási kérelmet az önkormányzat a Pénzügyminisztériumnak, amelyben bölcsődei férőhelyek kialakítására és bővítésére lehetett pályázni. Egy évvel később támogató döntés született, így Pécs 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Az uniós és központi költségvetési forrásból folyósított összeget a Pákolitz István utcában található Hétszínvirág Bölcsőde fejlesztésére használták fel, de a projekthez az önkormányzat is hozzájárult egyes munkafolyamatok finanszírozásával.

A bölcsőde megújításának tervezése és megépítése során a városvezetés fókuszában az állt, hogy az intézmény felújítása és bővítése a helyi férőhelyigényeknek és a modern kor elvárásainak megfelelően valósuljon meg. A felújításnak köszönhetően egy 12 fős csoportszobával bővült és a korábbi 4 csoportszoba férőhely kapacitását is egyenként 12 fősre növelték. Az európai uniós beruházásnak köszönhetően 60 főre bővült a bölcsődei férőhelyek száma.

A bölcsőde környezetét akadálymentesítették

Az európai uniós beruházásnak köszönhetően a projekt keretében:

  • Modernizálták az épület energetikáját: megújult az épület gépészeti rendszere, külső hőszigetelést kapott, nyílászárócsere és tetőcsere valósult meg, napelemes rendszert telepítettek.
  • Új játékokkal bővítették és fejlesztették a játszóudvart, valamint több kül- és beltéren is használható játékot kaptak a kicsik.
  • Kerékpárok és babakocsik elhelyezésére alkalmas tárolókat alakítottak ki.
  • Egy akadálymentes parkolóhely is létesült.
  • Továbbá beléptető-, kamera- és riasztórendszert építettek ki.
Hirdetés