19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletMegújult Uránváros egyik legforgalmasabb útja

Megújult Uránváros egyik legforgalmasabb útja

Csütörtökön újabb, az uránvárosiak életét megkönnyítő beruházást adtak át: új aszfaltszőnyeget kapott az Ybl Miklós utca Mecsek áruház melletti szakasza. Immár döccenők nélkül lehet közlekedni a környéken, és a gyalogosokat is újonnan felfestett zebra szolgálja ki.

A korábbi kőburkolat helyett vadonatúj aszfaltszőnyeget kapott az Ybl Miklós utca Mecsek áruház melletti szakasza, a városi beruházás csütörtökre készült el.

Decsi István, Pécs alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, több mint 60 éve, amikor megépült Uránváros, a korban korszerűnek számító tervek alapján alakították ki a városrészt. Az EKF-évadra nagyszabású fejlesztés zajlott le Pécs nyugati városközpontjában: ekkor készült el többek között a családosok körében máig népszerű Szilárd Leó park, és kialakították Uránváros új főterét is.

Ugyanakkor Decsi István hozzátette, némely korábbi elképzelést át kellett gondolni, ide tartozik a most átalakított útszakasz is. Ezt a tervezők korábban díszburkolattal képzelték el, viszont nagyon jelentős az úton a forgalom, a közösségi közlekedést sem lehet más irányban lebonyolítani. A gyalogosforgalom számára tervezett díszburkolat azonban ezt a terhelést nem bírta, éppen ezért is döntött úgy a városvezetés, hogy újratárgyalja az idevágó uniós támogatási szerződést, és aszfaltburkolatot alakíttat ki. Ez készült el most, a közlekedők már használhatják is, a gyalogosok védelmét többek között közlekedésbiztonsági elemek és újrafestett zebra is szolgálja.

Decsi István alpolgármester ismertette a beruházás részleteit

Decsi István, aki egyben uránvárosi képviselő is, hozzátette: az uránvárosi fejlesztések természetesen nem álltak le 2010-ben, hiszen nemrégiben újult meg a Hajnóczy-piac, a környékén is jelentős beruházások zajlottak (ezeket pénteken adják át az uránvárosi polgároknak).

Ahogy arról beszámoltunk:

Megújult Uránváros egyik kedvelt óvodája, a Hajnóczy-ovi.

A Veress Endre utcai rendelőintézet is korszerűsödik.

Sőt a fejlesztéssor „tovább gördül”, az Esztergár Lajos út a következő célpont.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő