25 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapJuniorMesék a varázsbőröndből: időutazásra hívják a pécsi kicsiket és nagyokat

Mesék a varázsbőröndből: időutazásra hívják a pécsi kicsiket és nagyokat

Vadonatúj előadással készül Tamás Éva színművész: a Mesék a varázsbőröndből – „Nézd a szemem, fogd a kezem!” címet viselő zenés, interaktív mesejátékot szeptember 17-én mutatják be a Pécsi Harmadik Színházban. Minden korosztálynak ajánlott!

A Schulteisz Gábor, Tóth Álmos és Tamás Éva által írt darab a gyermekkorba repíti vissza közönségét, hogy „unokától nagyszülőkig a család apraja-nagyja különleges időutazáson vehessen részt: együtt éljék át újra a gyermek fejlődését megszületésétől a kamaszkoráig, felidézve azt a néhány, villámgyorsan lepörgő évet, amíg a család szorosan együtt van”.

„Amikor a gyermek beszélni tanul vagy altatókat hallgat, amikor óvodás lesz és nem eszi meg a spenótot, amikor iskolásként bontogatni kezdi szárnyait, s végül nagyobbacskaként elkezd önállósulni, döntéseket hozni és leszakadni a szüleiről. Kreatív, érzelmeket keltő és gondolkodásra ösztönző, és mindenképp a családok és a gyerekek számára közösen feldolgozható, beszélgetésekhez utakat nyitó előadásra készülünk. Társunk lesz a zene, a hangszerek, sok apró kellék, melyek egy-egy életszakaszhoz kötődnek, s ugyanakkor jelkép a bőrönd, hogy milyen pici idő jut ténylegesen a gyermekkorra, s milyen fontos megbecsülnünk, s a lehető leggazdagabban együtt töltenünk ezt az időt” – írja ajánlójában a teátrum.

Naptárakat elő: a bemutató szeptember 17-én 10 órakor lesz a Pécsi Harmadik Színházban.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő