24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapJuniorAlma materMilliónyi lépéssel nyert támogatást a pécsi iskola

Milliónyi lépéssel nyert támogatást a pécsi iskola

A Pécsi Belvárosi Általános Iskola is indult a „Millió lépés az iskoládért” programban, aktív részvételük meghozta a gyümölcsét: egymillió forintos támogatásban részesültek.

A Millió lépés az iskoládért program célja az aktív életmód népszerűsítése és a rendszeres mozgásra való ösztönzés. A kezdeményezést tavasszal a Magyar Szervátültetettek Szövetsége hívta életre, és már akkor megmozgatta az egész országot.

Több mint 200 ezren csatlakoztak hozzá csaknem 2000 iskolából.

A verseny őszi fordulója szeptemberben indult el, a 11 héten át tartó versengésen a szülők és tanárok mellett mindenki indulhat, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa kiválasztott iskolát. A mozgás élményén túl értékes nyereménnyel is gazdagodhatnak a résztvevők: 100 intézmény 1-1 millió forintos támogatásban részesül.

A játék során a résztvevők „lépéseket” gyűjtenek, majd az iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit összeadják, végül megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2586 km) után egy „sorsjegy” jár, és ha ötöt összegyűjtenek az intézmények, indulhatnak a felajánlott összegért.

A Pécsi Belvárosi Általános Iskola is részt vett a programban, és aktivitásuk nem maradt elismerés nélkül: ők is részesültek az egymillió forintos támogatásban, amit

sportszerek vásárlására költöttek.

A színes labdákat, teniszütőket, ugróköteleket, hulahopp karikákat és egyéb játékokat hétfőn kapták meg a diákok.

Az iskola a versenyben összesen 51 millió lépést gyűjtött össze. Ez több mint 35 ezer kilométernek felel meg, ami 14-szer teszi ki az Országos Kékkört.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő