25 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
KezdőlapElmondomMit tudott biztonságba helyezni a Fidesz Pécsett?

Mit tudott biztonságba helyezni a Fidesz Pécsett?

A Fidesz pécsi frakcióvezetője azt ígéri, ha nyernek júniusban az önkormányzati választáson, biztonságba helyezik „a pécsiek tömegközlekedését”. Lássuk, mit sikerült biztonságba helyeznie a Fidesznek 2010 és 2019 között Pécsett!

  • Biztonságba helyezték például a város költségvetését. Ez praktikusan csődöt jelentett, aminek a széléről az állam ráncigálta vissza őket – kétszer. A második mentőöv után a „sajátjaik” vették el tőlük a kasszakulcsot, kincstári biztosokat vezényelve Pécsre, elzárva a pécsiek pénzét – előlük.
  • Biztonságba helyezték a pécsi közvilágítást is, de sokkal inkább Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt, akinek a cégét bízták meg a lámpacserével. Más városok ezt pályázati pénzből oldották meg, a Fidesz hitelből. Az eredmény: ember nem volt a városban, aki úgy gondolta volna, világosabbak lettek a pécsi utcák.
  • Egyszer már biztonságba helyezték a tömegközlekedést. Ez úgy történt, hogy használt holland buszokat vásároltak, szintén hitelből, erősen túlárazva. Az adásvételt holland hatósági jelzés alapján indult rendőrségi nyomozás, majd bírósági büntetőper követte. A messziről bűzlő, korrupciógyanús, politikusok érintettségét is felvető ügyet egy furcsa bírósági ítélet zárta első fokon, az eljárás másodfokon folytatódik. 
  • Biztonságba helyeztek rengeteg közpénzt, elsősorban NER-közeli vállalkozásoknál, és magánszemélyeknél.
  • Biztonságba helyezték a Pécsi Országos Színházi Találkozót, az Orbán-rezsim kedvenc színházi emberénél, Vidnyánszky Attilánál. A Pécsi Országos Színházi Találkozó már nem létezik.
  • Megpróbálták biztonságba helyezni a Zsolnay gyárat: ellencéget gründoltak, átcsábították a dolgozók nagy részét. Az ámokfutás totális vereséggel végződött, ráadásul emberek tucatjainak egzisztenciáját sodorták veszélybe.
  • Jó alaposan biztonságba helyezték az emberséget. A sajátjukat. Jó mélyre eltemették, amikor közellenséget próbáltak csinálni az Emberség Erejével Alapítványból, össze-vissza hazudozva a jó ügyeket felkaroló civil szervezetről.
  • Ugyan nem a pécsi Fideszt, hanem a kormányzatot érinti, de idekívánkozik, hogy biztonságba helyezték a MÁV-ot és a távolsági buszközlekedést is. Utóbbinál nem csak tervezik, de meg is valósították már a sztrájkot a sofőrök, előbbivel kapcsolatban pedig sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy jól működik, egészen biztosan nem. 
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő