23 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldNagy munkák kezdődnek csütörtökön a Mária utcában

Nagy munkák kezdődnek csütörtökön a Mária utcában

A második ütemmel folytatódnak a belvárosi gázvezeték-felújítási munkálatok május 18-tól. A részletekről a Biokom NKft. tájékoztat.

Ezúttal a Kisflórián utca és a Szent Mór utca közötti szakaszt zárják le, beleértve a Szent Mór utcai csomópontot is. A Mária utca a Széchenyi tér irányából zsákutca lesz. A II. ütemmel egyidőben a Bástya utca és a Majorossy utca az Ágoston tér irányába újra járható lesz. A János utca forgalmi rendje módosul, zsákutca lesz és csak a Nagyflórián utca irányából lehet majd megközelíteni.

Mint írja a Biokom, igyekeznek enyhíteni az érintett lakosok parkolási nehézségein. A lezárt szakaszon élők és a gépjárművel, valamint a területre érvényes behajtási engedéllyel rendelkezők számára a társaság a következő helyszíneken parkolóhelyeket szabadít fel:

  1. A Gábor utca 2. szám alatt található magánparkolóban 8 helyet biztosítanak.
  2. A Janus Pannonius utcában – a Széchenyi tér és Vörösmarty utca közötti szakaszán, a taxidroszt után feloldják a megállási tilalmat és itt 10 parkolóhely áll majd rendelkezésre.
  3. A Mária utca 10. és 12. szám között, a volt buszmegállóban 2 parkolóhelyet biztosítanak.

Az 1.1 övezetben külön kijelölt érintett területeken pedig elfogadják az 1.2 övezetre szóló engedélyeket.

Fontos azonban, hogy az említett parkolóhelyeket csak a Mária utcába szóló engedélyek birtokában és kihelyezésével lehet igénybe venni. Azoknál az ingatlanoknál, ahol a magánterületi parkolókat nem lehet megközelíteni, és a gépjárműnek csak korlátozott várakozási vagy behajtási engedélye van, a tulajdonosok a Biokom ügyfélszolgálatán (Siklósi út 52.) az akadályoztatás idejére korlátlan várakozási engedélyt válthatnak.

Emellett a lezárt útszakasz két végén (Mária utca 25., illetve 45.) gyűjtőedényeket (kommunális és szelektív kukák) tesznek ki. A városüzemeltetési vállalat azt kéri a lakóktól, hogy a hulladékot ne a szokott módon, hanem a gyűjtőszigeteken lévő edényekben helyezzék el.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő