5 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
Kezdőlapne pipáld kiNapirend előtt a gazdaságpolitikáról

Napirend előtt a gazdaságpolitikáról

A kormány gazdaságpolitikájának kudarcaként értékelték a parlament hétfői ülésén napirend előtt felszólaló ellenzéki képviselők azt, hogy a kabinet ismét a Nemzetközi Valutaalaphoz fordult. A nemzetgazdasági miniszter válaszaiban sikeresnek nevezte a kormányzati politikát, amely, mint mondta, a gazdasági növekedés mellett képes csökkenteni az államadósságot.

Schiffer András (LMP), Józsa István (MSZP), valamint Vona Gábor (Jobbik) egyaránt éles kritikával illette a kabinetet azért, amiért ismét az IMF segítségére kényszerült. Rogán Antal (Fidesz) azonban úgy vélte: ha a kabinet nem változtat a korábbi kormányok által követett politikán, akkor jelenleg 7 százalékos lenne a költségvetési hiány.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a problémák kapcsán az euróválság mellett a korábbi szocialista kormányok felelősségét emlegette és azt hangsúlyozta, hogy az ország 2004 óta először képes 3 százalék alá csökkenteni az államháztartás hiányát és a 27 uniós tagállam közül szeptemberben a leggyorsabban tudta csökkenteni munkanélküliségi rátáját, amely szavai szerint még mindig magas, de már 10 százalék alatt van.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő