6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs AktuálEgy hétig lámpa nélkül a 6-oson

Egy hétig lámpa nélkül a 6-oson

A hosszú hétvégén és hétfőn napközben sem működött a jelzőlámpa Pécs két forgalmas csomópontjában, a 6-os főúton a Bajcsy-Zilinszky út és a Jókai utcai kereszteződéseknél. A Magyar Közútnak javítania kellett, de ez nem megy gyorsan.

A hosszú hétvégén és hétfőn is bizonytalanul, araszolva haladt csak a forgalom a 6-os főút belvárosi szakaszán Pécsen. A legforgalmasabb időszakokban dugók keletkeztek, emiatt rendőrök irányították a forgalmat az ÁRKÁD délnyugati sarkánál és a Jókai utcai kereszteződésben.

Mint azt Berlász Viktória, a Pécsi Rendőrkapitányság szóvivője lapunknak elmondta, a napokban egy baleset során kidőlt egy oszlop, emiatt e két kereszteződés jelzőlámpás rendszere felmondta a szolgálatot. A hiba elhárításáig rendőrök segítenek a közlekedőknek, ami már csak azért is fontos, mert a Bajcsy-József Attila kereszteződésben folyamatos az élénk gyalogosforgalom is.

Az ügyben hétfőn kora délután kerestük az út kezelőjét. Azt kérdeztük, mikor kerül sor a hiba elhárítására és hogy mi tart ennyi ideig. Amint megkapjuk válaszaikat, közreadjuk azokat.

Frissítve (kedd, 08:22) – Magyar Közút: szerda délutánig kell kibírni

Marczin Bence, a Magyar Közút NZrt. kommunikációs osztályvezetője azt mondta lapunknak, hogy a hiba augusztus 20-án 0 óra 20 perctől nem működik a lámpa, mert a Bajcsy Zs. utcai kereszteződésében összeütközött két személygépkocsi, az egyik pedig kidöntött egy jelzőlámpa-oszlopot.

– Két jelzőfej megrongálódott, ezért a forgalomirányítás itt, valamint az azonos berendezésről működő Jókai utcai csomópontban azóta nem működik. A helyreállítás két új jelzőfej beszerzését igényelte, azonban tekintettel a négy napos munkaszünetre, erre csak a hétfőn tudtunk sort keríteni. Az oszlop alapját újra kellett betonozni, ami a kötési idő kivárása miatt meghosszabbítja a szokásos helyreállítási időt – mondta az osztályvezető.

A lámpák várhatóan csak augusztus 26-án, szerda délután fognak ismét működni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő