Hirdetés

Még 2022-ben indult az a példás összefogás, melynek keretében néhány elkötelezett üzletember azon dolgozik, hogy ország és világ számára láthatóvá tegye a Baranyához köthető gazdasági, kulturális és közösségi sikertörténeteket. Mert úgy érezték, hogy ezekről kevés szó esik. A Baranyáért Egyesület alapítói és támogató tagjai erősen kezdték működésüket, és 2024-ben sem adják alább.

A 4B (for Baranya) néven működő csoport a Pécsi Cégek Éjszakája néven meghirdetett rendhagyó programokkal már 2022-ben kétszer is megtöltötte a belvárost. Ezt követte a 100 baranyai siker című emlékezetes találkozó, melynek nyomán sorra jelentek meg a különböző közösségi felületeken a konkrét sikertörténetek.

Erre a hullámra tették aztán rá a nyár elején a Business Night 4 Baranya (BN4B) rendezvényt, ahol 20 helyszínen közel félszáz vállalat mutatta meg magát Pécsnek, Baranyának, a jelen és a jövő munkavállalóinak.

Az egyesület őszi nyílt napján pedig már a hosszabb távú célokról, a következő évek programjairól is szó esett.

Ezek sorából az oktatási, a könnyűzenei, a környezeti és a marketing fókuszú projektek emelhetők ki előzetesen. És az, hogy az alapítók a közös gondolkodás mellett az aktív személyes példaadásról sem feledkeznek el. Legyen szó akár az egyetemen tanuló, és a jövőjüket talán majd épp itt, Baranyában megtaláló tehetséges egyetemisták anyagi támogatásáról, akár az erdei autó- és turistautak melletti területek kétkezi takarításáról.

További részletek itt olvashatók.

Hirdetés