23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekNem válaszol a turbófideszes influenszer arra a kérdésre, ő van-e egy karlendítős...

Nem válaszol a turbófideszes influenszer arra a kérdésre, ő van-e egy karlendítős képen

Trombitás Kristóf volt Biokom-alkalmazottról van szó, aki időnként pécsi témákban is kifejti mindig száz százalékban pártkompatibilis véleményét. Legutóbb például arról beszélt egy videóban, hogy kínai akkumulátorgyárat kellene Pécsre hozni.

A Gulyáságyú Média nevű bloghoz eljutott egy fotó, amin egy fiatalember szerepel, aki a náci karlendítésre hajazó mozdulatot tesz. A kép küldője szerint a képen a kormánybarát influenszereket tömörítő Megafon kötelékébe tartozó Trombitás Kristóf szerepel.

A blog szerkesztője mesterséges intelligenciára alapuló online arckereső applikációkat eresztett rá a képre, amelyek egyértelműen Trombitást azonosították a fotón. 

A Pécsmának sikerült találnia valakit, aki a pécsi iskolaévei alatt ismerte Trombitást, ő is megerősítette az azonosságot.

Mivel Trombitás a Pesti Srácok publicistája is, a Gulyáságyú újságírója kérdéseket küldött a PS főszerkesztőjének, a Megafon Központot működtető Alapjogokért Központ vezetőjének,  valamint magának az érintettnek is. Választ eddig nem kaptak arra a kérdésre, Trombitás van-e a képen.

Az Alfahír a blog bejegzését szemlézve azt írja: Trombitás Facebook-hirdetéseit megvizsgálva azt látni, hogy 2019. április 15-től idén május 8-ig, azaz négy év alatt majdnem 170 millió forintot költött a Megafon a megmondóember 75 hirdetésére. Még egyszer: 170 millió forintot egyetlen – igaz, száz százalékban orbánista – influenszerre.

A Magafon megalakulása óta nyíltan kampányol a Fidesz mellett. A Telex tényfeltáró cikkben mutatta be a kormánypárti Alapjogokért Központot, amelynek működéséhez milliárdokkal járultak hozzá a magyar adófizetők. A lap annak járt utána, hogyan kapcsolódik össze az Orbán-kormány és az annak üzeneteit felerősítő, jól felépített influenszerhálózat, a Megafon, és hogy juthat-e vajon közpénz a pártalapítványon és más alapítványon keresztül a szervezethez. A két cég között személyi átfedés van, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István egyszersmind a Megafon tulajdonos-ügyvezetője.

Az Alapjogokért Központ több pert is indított a Telex ellen, amiért azt írták, hogy közpénzekből is működhet a Megafon, de a lap mindhárom pert jogerősen megnyerte.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő