19 C
Pécs
vasárnap, május 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletNem vesz részt a Pécs Pride-on a Pécs Jövője Frakciószövetség

Nem vesz részt a Pécs Pride-on a Pécs Jövője Frakciószövetség

Az alábbiakban a Pécs Jövője Frakciószövetsége sajtóközleményét olvashatják.

„Pécs Pride: Iránymutatónak tekintik a városvezetők a pécsiek kérését

A szervezőkkel zajló egyeztetés alapján biztosan kimondható: szeptember 18-án első alkalommal megrendezik Pécsett a Pride felvonulást. Az ehhez szükséges engedélyeket az illetékes hatóságok már kiadták a szervezők számára, így az biztosan megvalósul.

A városvezetés a rendezvénnyel kapcsolatban kikérte a pécsiek véleményét, amiből kiderült, hogy a pécsiek többsége kiáll a kisebbségek jogaiért, de nem támogatja a rendezvényt. A közvélemény-kutatás eredményét kedden hoztuk nyilvánosságra. Ez alapján egyértelműen az a kérés fogalmazódott meg a pécsiek többségében, hogy a felvonulás ne váljon politikai üggyé, és azt szeretnék, ha a városvezetés nem képviseltetné magát a rendezvényen.

Annak érdekében, hogy a rendezvény a lehető legbékésebb legyen, megmaradjon annak civil jellege, frakciószövetségünk úgy döntött, hogy bár fontosnak tartja a kisebbségi jogok védelmét, mégis eleget tesz a választók többsége kérésének, és nem vesz részt a felvonuláson.

Pécs városa éppen annyira büszke múltjára és történelmére, mint sokszínű és befogadó mivoltára. A pécsiek sokszor bizonyították már, hogy mennyire toleránsak, és képesek kiállni a kisebbségek jogaiért.

Frakciószövetségünk ezért azt kéri mind a rendezvény szervezőitől és résztvevőitől, mind az attól távol maradó pécsiektől, hogy őrizzék meg a város méltóságát, és tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az esemény nyugodt keretek között tudjon lezajlani.

Pécs Jövője Frakciószövetség”

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő