6 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaNincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

Nincs magyar áldozata a marokkói földrengésnek

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban, tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t szombaton.

Közölte: nagykövetségünk folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a Marokkóban élő vagy utazás céljából az országban tartózkodó magyar állampolgárokkal, megadva nekik minden lehetséges segítséget és információt.

Valamennyien jól vannak, már biztonságos helyen tartózkodnak

– fogalmazott Paczolay Máté. Hozzátette: az elkövetkező időszakban továbbra is szoros kapcsolatban maradnak a marokkói külügyminisztériummal és a mentésben résztvevő hatóságokkal.

A Richter-skála szerinti 6,8-as erősségű földrengés rázta meg Marokkót péntek este, helyi idő szerint 23 órakor. A rengés epicentruma az Atlasz-hegységben volt, Marrákestől 71 kilométerre délnyugatra volt 18,5 kilométeres mélységben. A földmozgást erős utórengések követték, a marokkói televízió szerint a halálos áldozatok száma legkevesebb 810 fő, 329-en megsérültek, 51 személy állapota válságos.

A rabati székhelyű geológiai központ arról számolt be, hogy a rengés a Richter-skála szerinti 7-es erősségű volt, a marokkói média szerint ez a legerősebb földrengés, amely eddig a királyságot sújtotta – írja az MTI. A közösségi oldalakon keringő képek és szemtanúk beszámolói szerint a földrengés több városban is jelentős károkat okozott, Marrákes mellett a fővárosban, Rabatban, Casablancában, valamint Agadirban is érezték a rengést.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő