Hirdetés

Őskori állatok érkeznek hamarosan városunkba, a 1,5 hektáron elterülő Dínó Élménypark nyáron nyitja meg kapuit Malomvölgyben.

A parkba csaknem 40 élethű dinoszaurusz érkezik, közülük lesznek, amelyek mozognak és hangot is adnak a még teljesebb élmény érdekében. A szórakoztatás azonban nem minden, a látogatók érdekes földtörténeti és paleontológiai információkkal is gazdagodhatnak.

Hasonló parkok az ország több pontján működnek, a legközelebbi a Balaton környékén található. Ahogy Répási Vendel, a létesítmények üzemeltetője mondta, a dél-nyugat magyarországi régióba is szerettek volna telepíteni egy ilyen látványosságot, hogy az őskori kalandozás élményét még közelebb hozzák a gyermekekhez, családokhoz és minden érdeklődőhöz. Nem is volt kérdés, hogy helyszínnek a komoly turisztikai értékekkel bíró Pécset válasszák.

Hungarosaurus a Kereki Dínó Parkban – a magyar dinoszauruszfajok Pécsen is felbukkannak majd

Répási Vendeltől azt is megtudtuk, hogy a nagy kedvenc T-Rex és Stegosaurus mellett többek között a hazánkban felfedezett dinoszauruszfajok is felbukkannak majd teljes életnagyságban – így például a mecseki szénbányák leleteiből leírt Komlosaurus is beköltözik a parkba. Az állatokat, amennyire lehetséges, természetes környezetben szeretnék bemutatni, így majd egy erdős területen sétálva találkozhatunk a fák között megbújó dínókkal.

A kiállítás mellett egy játékteret is kialakítanak, ahol ügyességi játékok, vízi dodgem és óriáscsúszda biztosítja a további szórakoztatást a látogatóknak. A park a tervek szerint júliusban nyílik meg.

Fotók forrása: kerekidinopark.hu

Hirdetés