26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsNyitott piacok: a pécsi vásárcsarnok is tárt kapukkal vár

Nyitott piacok: a pécsi vásárcsarnok is tárt kapukkal vár

Megalakult a vásárcsarnokok és piacok új országos fóruma, első eseményüket, a nyitott piacok napja nevet viselő rendezvényt szeptember 22-én tartják. Természetesen a pécsi csarnok kapui is nyitva lesznek.

Tizennégy, vásárcsarnokokat és piacokat üzemeltető – köztük a pécsi vásárcsarnok – alapította meg az új, országos szakmai fórumot, melynek célja az egységek fejlesztése, közös projektek, programok létrehozása hazai és külföldi partnerszervezetekkel – jelentették be a szeptember 6-i sajtótájékoztatón a PVH Zrt. tájékoztatása szerint.

piac vásárcsarnok

Az első országos rendezvény, a nyitott piacok napja rögtön szeptember 22-én lesz, melyhez természetesen a pécsi vásárcsarnok is csatlakozott.

A hagyományteremtő eseménnyel a szervezők a piacozást, a tudatos és személyes vásárlást szeretnék népszerűsíteni, megszólítani a fiatalokat, a családosokat, és közvetlenül összekapcsolni a lakosságot a helyi termelőkkel, kereskedőkkel. A rendezvény elsősorban a vásárlóknak szól, de bemutatkozási lehetőség az agrárium és az élelmiszeripar számára. A nyílt nap keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a vásárcsarnok működésével, bepillanthatnak a kulisszák mögé és különböző kulturális programok is várják majd őket.

– Szeptember 22-én szeretnénk megmutatni, hogy működik a piac, milyen komoly háttérmunka zajlik egy-egy jól sikerült nap mögött. A programokkal, rendezvényekkel erősítjük a közösségi tér élményét, bízunk benne, hogy kedvet csinálunk. Azt gondoljuk, aki egyszer megérezte a piacra járás ízét, az visszatérő vásárló lesz – mondta el dr. Orbán Krisztina, a vásárcsarnok vezetője.

piac vásárcsarnok
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő