17 C
Pécs
vasárnap, május 26, 2024
KezdőlapKultZónaOnline próbákkal készülnek a PNSZ színészei az új bemutatókra

Online próbákkal készülnek a PNSZ színészei az új bemutatókra

Internetes próbákkal készülnek a Pécsi Nemzeti Színház művészei az új bemutatókra – közölte a teátrum az MTI-vel.

Mint azt az intézmény közleményében írta, a művészek az otthonukban egy erre alkalmas programon keresztül egyszerre tudnak jelen lenni, így látják és hallják egymást az online térben.

A most próbált produkciók bemutatóit májusra, illetve októberre tervezte a teátrum.

Az „ifjúsági használatra szánt történelmi vígjáték”, A László Király visszatér című darabot Szálinger Balázs a Pécsi Nemzeti Színház felkérésére írta és a Szent László-legendakört járja körbe. Az előadást Tóth András Ernő rendezi. A Csókos asszony című operettet Méhes László állítja színpadra.

A színház közleményében megjegyzi, ugyan a jelenlegi helyzetben bizonytalanná vált, mikorra tűzhetik ki a premierek időpontját, ennek ellenére a társulat folytatja a munkát, hogy a lehető legfelkészültebben várja a veszélyhelyzet feloldását követő időszakot és a közönséget.

A közleményben jelezték, hogy a Csorba Győző Könyvtár és a Pécsi Balett csatlakozásával tovább bővült a pécsi kulturális intézmények összefogása, amelynek keretében online kulturális tartalommal látják el a közönséget a veszélyhelyzet idején. A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok Zenekar, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház kezdeményezéséhez csatlakozva a Csorba Győző Könyvtár az intézmény zárva tartása alatt is az olvasás fontosságára, jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet rendszeresen megjelenő könyvajánlóival, irodalmi kvízeivel.

A legkisebbeket online meseolvasással, papírszínházzal, az iskolás korosztályt online versmondó versennyel várják online felületeken. A következő évadban alapításának 60. jubileumát ünneplő Pécsi Balett április 5-én, vasárnap a Csipkerózsika című mesebalettel kedveskedik a gyerekeknek.

A különleges, sok közelit tartalmazó felvétel megmutatja, milyen fontos a magas színvonalú tánctudás mellett a karakterábrázolás is. A felvétel egy hétig lesz elérhető a társulat internetes felületein, ezt követően pedig A makrancos hölgy című táncjátékot tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő