15 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaOrbán Viktor horvát kedvence ellen játszik edzőmérkőzést a PMFC

Orbán Viktor horvát kedvence ellen játszik edzőmérkőzést a PMFC

A horvát első osztályban játszó NK Osijek tartalékcsapatával játszik edzőmérkőzést szombaton a PMFC, ami a napokban kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre.

A meccs délután kettőkor kezdődik az NK Osijek stadionja melletti edzőközpontban. Cím: Woodrowa Wilsona 2, 31000, Osijek. Ha a beremendi határátkelő felé autózunk, kilencven kilométer Pécs és Eszék távolsága, határátkeléssel együtt másfél óra alatt kényelmesen oda lehet jutni.

A horvát klub mögött közvetlenül és közvetve is rengeteg magyar közpénz van. A magyar állam például évente egymilliárd forinttal támogatja az ottani utánpótlásképzést arra való hivatkozással, hogy a határon túli tehetséges magyar gyerekeket segíti. Ezzel az érvvel az egyetlen probléma az, hogy a város lakosságának már csak kevesebb mint egy százaléka magyar. A hazai közbeszerzéseken az elmúlt tíz évben látványosan sikeres, tehát nagyrészt közpénzek segítségével az ország első vagy második leggazdagabb emberévé vált Mészáros Lőrinc társtulajdonosa a klubnak. A városban egyébként már épül az új stadion, amiben például szauna és pezsgőfürdő is lesz.

Orbán Viktor tavaly novemberben látogatást tett az eszéki klubnál, ahol elmondta, hogy a klub szurkolójává vált, amiért köszönetet mondott neki a horvát társtulajdonos, Ivan Mestrovic.

A horvátok első csapata egyébként jelenleg a spanyolországi Marbellában edzőtáborozik. A keretben ott van a magyar válogatott középpályás, Kleinheisler László.

A fotó forrása: nk-osijek.hr

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő