11 C
Pécs
szerda, április 17, 2024
KezdőlapKékhírekÖrökzöldek védik a pécsi adventi vásárt

Örökzöldek védik a pécsi adventi vásárt

A pécsi rendőrök a korábbi évekhez hasonlóan a polgárőrökkel együtt közösen járőröznek az adventi vásárban – írja a Police.hu.

A rendőrség a közterületi bűncselekmények és zseblopások megelőzése, megakadályozása, valamint a biztonságérzet növelése érdekében állandó civil ruhás bűnügyi és egyenruhás rendőri jelenlétet biztosít a vásárokban és azok közvetlen környezetében, illetve az oda vezető főbb útvonalakon. Az egyenruhás rendőrök a polgárőrség munkatársaival együtt figyelnek az adventi vásárok, a bevásárlóközpontok, a nagyobb parkolók, illetve azok környékének köz- és vagyonbiztonságára.

A Pécsi Rendőrkapitányság a biztonság növelése érdekében az előző évekhez hasonlóan akadályokat – az idei évben virágtartó edényeket, örökzöldeket – helyeztetett el a Széchenyi téren található adventi vásár területén. Az addig a Király utcában álló örökzöldek kerültek a város főterére. A növények elrendezése megfelel a tűzvédelmi szabályoknak, tűzoltó és mentő is be tud jutni a vásár területére.

Az év vége közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom is, amely nehezíti a parkolást. A balesetek megelőzése érdekében mind a gépjárművel, mind a gyalogosan érkezők fokozott körültekintéssel közlekedjenek, vegyék figyelembe, hogy a megnövekedett forgalom, a korai sötétedés, illetve a téli út és időjárási viszonyok mind nagyobb odafigyelést és türelmet igényelnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő