26 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiOrszágos szemétgyűjtési akciót hirdet a közútkezelő, Baranyában is segíthetünk!

Országos szemétgyűjtési akciót hirdet a közútkezelő, Baranyában is segíthetünk!

Ez már nem az első ilyen alkalom: a Magyar Közút NZrt. korábban többször is sikeresen megszervezte szemétgyűjtési akcióját, most pedig egy teljes hetet jelölt meg legújabb kampányára. Ráadásul a június 12-i héten nem csak saját dolgozóik szedik majd az illegálisan kidobott út menti szemetet, önkéntesek csatlakozását is várják.

A Magyar Közút 80 mérnöksége évente mintegy 12 ezer tonna hulladékot gyűjt össze az országos közutak mellől. Ez a munka azonban komoly humán- és anyagi erőforrást igényel, így az illegálisan kidobott szemét összeszedése és elszállítása más tevékenységi területekről is hasznos forrásokat von el, amit az utak minőségének és biztonságának fokozására is fordíthatnának a szakemberek – hívta fel a figyelmet a közútkezelő.

A társaság az elmúlt évek alatt számos sikeres szemétgyűjtési akciót szervezett már, melyekkel nem titkolt célja, hogy szemléletváltást érjen el a közlekedőknél. Idén először egy teljes hetet, a június 12–16. közötti időszakot jelölték meg a kámpányra.

Az önkéntesek csatlakozását június 4., vasárnap éjfélig várják a szervezők, jelentkezni kizárólag online, EZEN a linken keresztül lehet.

Megyét és települést is választhatunk, így Baranyát és Pécset is bejelölhetjük.

A vállalat minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról.

A közutak menti szemétszedéshez a cég a lehetséges mértékig szakmai felügyelettel is hozzájárul, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő