10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapPécs AktuálKertváros kapja az új Volvókat

Kertváros kapja az új Volvókat

Szerdán megkötötték azt a szerződést, amelynek értelmében 120 napon belül csuklós buszok érkezhetnek a városba. A Tüke Busz közbeszerzésén a Rába nyert, ami azt jelenti, Volvo buszok jönnek Pécsre, szám szerint öt darab.

Mint azt Csizi Pétertől, a város alpolgármesterétől megtudtuk, darabonként 90 millió forint értékben vásárol buszokat a Tüke Busz Zrt. a győri Rába Jármű Kft.-től. Ez a cég lett ugyanis nyertes a Tüke közbeszerzési kiírásán, amelyen közel félmilliárd forint értékben kívántak új csuklós buszokat vásárolni Pécsre.

A mostani beszerzés az idei tervezett buszcsere program része. Korábban augusztus végére ennek keretében már tizenöt új Credo típusú szóló buszt vett a pécsi vállalat. Így összesen húsz darab jármű érkezik Pécsre több mint egymilliárd forint értékben.

Csizi Péter elmondta, az új buszok a Kertváros és belváros közötti, magas kihasználtságú járatok vonalán járnak majd.

A program jövőre is folytatódik, döntött a városi közgyűlés, ugyanis egy több mint négymilliárdos államilag támogatott hitelt vesz fel Pécs új járművek vásárlására. A pénz a fentiek tudatában akár 60-70 busz beszerzésére is elegendő lehet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő