Öt szilveszteri tűzijátékhoz vonultak a baranyai lánglovagok

Hirdetés

A tűzoltók hétvégi káreseti összefoglalója január 2-án jelent meg honlapjukon. Eszerint 21 riasztást kaptak: 7 alkalommal tűzesetet számoltak fel és 8 műszaki mentést hajtottak végre. Szerencsére egyik káreset sem igényelt jelentősebb beavatkozást, komolyabban pedig senki sem sérült meg az új év beköszöntével.

A szilveszteri tűzijátékok kapcsán ötször vonultak tűzesethez a baranyai lánglovagok. Két alkalommal szemetes konténer, kétszer tuja, egy alkalommal pedig szemétkupac égett. A lángok másra nem terjedtek át, nem veszélyeztettek semmit. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Műszaki mentések is akadtak:

  • Két személyautó ütközött össze december 31-én délelőtt Pécsett, a Siklósi úton. A járművekben összesen öten utaztak, közülük egyvalaki szenvedett könnyű sérüléseket.
  • 2023 első napján két személyautó ütközött össze Pécsett, a Mártírok útján hajnalban. Az autókban csak a sofőrök utaztak, akik nem sérültek meg a balesetben.
  • Január elsején este kútba esett egy macska Gerényesen, a Petőfi utcában. Az állat mentéséhez a sásdi hivatásos tűzoltók segítségét kérték. Egyikük egy mentőkötél biztosítása mellett lemászott a macskához, majd felszínre hozta.

 

Hirdetés