Hirdetés

És csak ötnek volt biztosítása. A helyiek most adományokat várnak, szakemberre és cserépre lenne szükségük. Az RTL híradó riportja.

Egyetlen ép tető sem látszik a katasztrófavédelem légi felvételén, a cserepeket mind a jég lyuggatta ki, az épületek tövében törmelékhalmok látszanak, mindenhol tűzoltóautók.

A szakemberek az udvarokban dolgoznak, a házak nagy részén már van fólia.

https://www.pecsma.hu/top/egesz-hetvegen-zajlott-a-nagy-vihar-utani-kareltakaritas-baranyaban/

A falu polgármestere, Berta Jenőné azt nyilatkozta a csatornának, több helyről is kaptak adományokat, volt, aki cseréppel segített, vagy a törmelék elszállításában, de hogy mikor lesz tető újra minden házon, nem tudni. Ez attól is függ, mikor kapnak rendes cserepet, de a legnagyobb gond a szakemberhiány, ácsokra nagy szükség lenne, akik segítenének lécezni és felrakni a cserepeket legalább az időseknek.

Az RTL híradója szerint ha újabb viharok érkeznek, az katasztrófa lehet, mivel a településen ötven házból negyvennyolc megrongálódott, és csak ötnek volt biztosítása. Ráadásul múlt szombaton is elérte a községet egy felhőszakadás, mely miatt ott is beáztak az épületek, ahol már fóliáztak.

A helyiek többsége csak az adományokban bízhat.

A pénteki viharban egyébként állatok is elpusztultak, megsérültek, a gólyafészekben három fióka (úgy tudtuk, a testvérkék közül egy megmenekült). Egy öreg madarat pedig az árokparton találtak meg, ő most a Szigetvári Madármentő Állomáson gyógyul: úgy összeverte a jég, hogy átmenetileg röpképtelenné vált, eleinte lábra se tudott állni. Várhatóan egy-két héten belül rendbe jön, és akkor elengedik.

Hirdetés