21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálPanelben méhészkedik: idegesek a szomszédok

Panelben méhészkedik: idegesek a szomszédok

A Csapd le csacsi című film jelenete elevenedik meg időnként az egyik pécsi kertvárosi panelházban, ahol egy méhész miatt olykor ragacsos lesz a lépcsőház, amitől a környékbeli méhek is beköltöznek az épületbe. A lakók évek óta küzdenek a méhésszel, eddig nem nagy sikerrel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kék munkásruhás, ősz hajú, kopaszodó férfi teherautóval érkezik, majd behordja a kaptárokat a panelház földszinti lakásába. Ott beindítja a centrifugát, kipörgeti az édes nedűt, majd vödrökben kihordja a nyers mézet a kocsijához, ahol egy műanyaghordóba lottyantja. Szép időben a környékbeli méhek is csatlakoznak hozzá, így a panel egy kis ideiglenes méhészetté alakul át. A lakók szerint évek óta ilyen jelenetek játszódnak le a Maléter Pál utcában lévő háznál. Az ott élők már mindent megpróbáltak, de nem tudták jobb belátásra bírni szomszédjukat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Hosszú idő óta teszi pokollá a lépcsőházban lakók életét. Ilyenkor minden ragad a méztől, próbálja felmosni, de inkább elmaszatolja – panaszkodott lapunknak az egyik lakó. A férfi felső szomszédja szerint amikor a méhész éjjel pörgeti a mézet, az egész ház remeg, lehetetlen pihenni. A nyári melegben pedig méhrajok lepik el a panelt.

– Hiába szóltunk többször az erős szag miatt, nem értette, mit akarunk, a templomban is ilyen szag van a méhviasz gyertyáktól – tette hozzá egy másik szomszéd.

Kerestük a férfit is, ám őt nem találtuk otthon. Mint kiderült ez nem önkormányzati, hanem élelmiszer- és állategészségügyi probléma.

Az állategészségügyhöz azonban még nem érkezett jelzés a lakók részéről. Annyit megtudtuk, hogy a méhészt már jól ismerik, állítólag volt vele már probléma. A hatóság egyébiránt érdeklődésünket bejelentésnek vette, ezért intézkedni fognak – mondták. A hatályos jogszabályok szerint ugyanis panelházak között (sem) lehet méhészkedni.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő