„Azon fogunk dolgozni, hogy a Pécset választó cégek legalább olyan sokáig legyenek sikeresek a városban, mint a BAT dohánygyára” – mondta a polgármester a 110 éves üzem évfordulójának alkalmából rendezett ünnepségen.

hirdetés
Uránia Mozi

A BAT első pécsi dohánygyárában 1912-ben indult meg a termelés, a 110 éves évforduló alkalmából ezért a cég sajtónyilvános ünnepséget rendezett a Dohány utcai üzemtelepen, amelyen Orosz Zoltán, a pécsi gyár ügyvezető igazgatója mellett részt vett Péterffy Attila polgármester is.

Péterffy Attila és Orosz Zoltán

Orosz Zoltán köszöntőjében kiemelte, hogy a térség egyik legnagyobb foglalkoztatójaként számon tartott pécsi gyár három egységében több mint 800 fő dolgozik. Mint mondta, a gyár történetét folyamatosan meghatározta az innováció, a fejlesztés lehetőségeinek keresése: innen származik az ország első filteres cigarettája, itt fejlesztették ki a szénszűrős cigarettát, 2019-ben pedig az ipari parkban elindult a termelés a cég nikotinpárna-üzemében is. Mindez egybevág a BAT-vállalatcsoport azon céljával, hogy termékeik egészségre (és a környezetre) gyakorolt káros hatását csökkentsék – tette hozzá az ügyvezető.

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy pécsi cég vagyunk, büszkék vagyunk arra, hogy a pécsiek közösségének részesei lehetünk – emelte ki Orosz Zoltán.

Péterffy Attila a gyár történetét ismertetve elmondta, hogy az elmúlt 110 év során az üzem folyamatosan a megújulásra, a fejlődésre törekedett és mindig lépést tudtak tartani a változó fogyasztási szokásokkal.

Mindez – folytatta – nem csupán a cégnek hozott nagy sikereket, hanem a városnak is (a gyár Pécs egyik legnagyobb adófizetője is).

– A BAT gyára fontos szerepet játszik abban, hogy Pécs ma is fejlődő város tud lenni. Mindent megteszünk azért, hogy ez így maradjon, hogy a városban újabb gyárak létesülhessenek és bővülhessenek, hogy újabb befektetők érkezzenek hozzánk. A Seiren és az Ernst & Young Pécsre érkezése jól jelzi, hogy a város vonzó helyszín a gazdasági szereplők számára is. Azon fogunk dolgozni, hogy a Pécset választó cégek legalább olyan sokáig legyenek sikeresek a városban, mint a BAT dohánygyára – mondta a polgármester.

Az esemény zárásaként Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke jubileumi oklevelet adott át Orosz Zoltánnak a baranyai üzleti közösség nevében, majd a gyár bejáratánál leleplezték egy, az évforduló alkalmából állított emléktáblát is.

Fotóink az ünnepségről: