A DK „szerényebb körülmények közé” küldené a fizetési gondokkal küszködő pécsieket

A közgyűlés megtárgyalta azt az előterjesztést, amely a Lánc utcai épülettömb működtetésére hozna létre egy mintaprogramot. A DK szerényebb körülmények közé küldené a nem fizetőket, miközben az önkormányzati cél az, hogy nagyobb biztonság legyen a környéken, és rendet tegyenek a Lánc utcai tömbben.

Az LMP-s Kóbor József közölte, sokat vár ettől a mintaprojekttől, nagyon sok volt a panasz, bízik benne, hogy ez megoldódik.

Kunszt Márta (DK) úgy érzi, a tartozást felhalmozók nem érzékelik a problémát, így „csöngetni kell, helló, helló”, fogalmazott a képviselő. Azt mondta, ő szociálisan érzékeny, de szerényebb körülmények közé küldené az érintetteket, ha nem fizetnek.

Kővári János (ÖPE) azt mondta, fontos, hogy egy életvitelt segítő program is legyen az ilyen ügyek mellett. Kővári János azt közölte, ezt csak Kunszt Márta szerinte kioktató hangneme miatt vetette fel, mivel a DK-s képviselő úgy fogalmazott, ezt ő már százszor elmondta.

Fogarasi Gábor (Jobbik) szerint egy bűnöző család terrorizálja a Lánc utca környékét, akiket ő kilakoltatna. Később úgy fogalmazott, „őket kell onnan eltakarítani”. Hári József (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, ha ennyire biztos mindenben, tegyen rendőrségi feljelentést. Páva Zsolt polgármester azt mondta, nem lehet egyetlen elemet kiragadni, hogy van egy bűnöző elem, akit ki kell rakni, ez is fontos kérdés, de az egész problémát kell kezelni.

Kővári János (ÖPE) azt mondta, kérdezze meg majd a polgármester a baloldali pártokat ilyen ügyekben, bár nem tudja, a Jobbikot most hova sorolja, noha együtt indulnak. Azt mondta, láthatóan nagyon eltérő az ellenzéki pártok véleménye a kérdésben.

Őri László alpolgármester (Fidesz-KDNP) azt mondta, a mostani programmal két cél van: nagyobb biztonság legyen a környéken, és rendet tegyenek a Lánc utcai tömbben, és segítsenek azoknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Ugyanakkor a közösségi együttélés szabályait be nem tartókkal fellépnek. Ezért lesz portaszolgálat, ezért lépnek fel az önkényes lakásfoglalókkal szemben, de összetett a probléma, ezért is jön létre ez a mintaprojekt.

Hirdetés