A kút mélyéről jöttek vissza a Párducok

A PVSK csapatkapitánya, Veljko Budimir négy triplával vette ki a részét az OSE elleni fordításból – fotó: PVSK / Rónási Márton

Az utolsó tíz percben, 16 pontos hátrányból fordította, és végül nyerte meg az OSE-Lions elleni mérkőzést a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata.

hirdetés

Nem állítható, hogy ideális állapotban várta a PVSK-Veolia együttese a ma esti, OSE-Lions elleni bajnokit. Dragan Alekszics alaprotációjából Bíró Levente egy apróbb sérülés, míg Demeter Attila a begyulladt bölcsességfoga miatt nem állt a pécsiek rendelkezésére. Ezzel pedig két olyan játékosát veszítette el a PVSK, akik elsősorban védekezésben szoktak tudni lendíteni a csapaton.

Márpedig a védekezés eleve az egész szezonban elég bajos a Párducoknál. Az Oroszlány ellen pedig az eső félidőben meg is lett az eredménye ennek. Húsz perc alatt 50 pontot kapott a Pécs. Mindez a sok eladott labdával és a kimaradó támadásokkal párosulva bő tíz pontos hátrányt jelentett.

Ha nem lett volna elég lehangoló az első húsz perc pécsi szempontból, a negyedik negyed elején már az volt. Az OSE 76-60-ra vezetett, a PVSK pedig – nincs mit szépíteni ezen –, a kút mélyére került. Alig volt hátra 9 perc, és már szinte látótávolságon kívül volt az ellenfél. Ekkor azonban olyan történt, amire ritkán lát példát az ember. Budimirék szép lassan elkezdték faragni a hátrányukat, majd fokozva a tempót, meg sem álltak egy 19-0-s rohanásig. Szinte hihetetlen volt látni ezt a gyökeres változást, közben pedig érthetetlen volt, hogy a vendégek edzője nem kért időt. Persze a pécsiek köszönték szépen, és ha már egyszer visszakapaszkodtak a kút fenekéről, eszük ágában sem volt újra lepottyanni oda.

Azt biztosan bebizonyította a PVSK ezen az estén, hogy a csapatnak hatalmas szíve van. Persze az első három negyed játéka így sok kérdést vet fel.

 

PVSK-Veolia–OSE-Lions 89-85 (23-25, 14-25, 23-23, 29-12)

Kosárlabda-NB I., férfiak. Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Papp, Nagy V., Nyilas.

PVSK-Veolia: RUJÁK 7/3, Lewis 11, Dragasevics 3/3, BUDIMIR 16/12, Meleg 2. Cs.: BRKICS 21, Carev 5/3, FUNDERBURK 24/3. Vezetőedző: Dragan Alekszics.
OSE-Lions: Anderson 8, Abell 13/6, Bailey 15/3, Bíró O. 10, Anda. Cs.: Kucsora 11/3, Morgan 11, Illés 14/12, Mucza 3/3. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec.

Dragan Alekszics: – Az első félidőben nagyon puhán játszottunk. Roppant gyenge volt a védekezésünk, ezt pedig hozta magával a hasonlóan rossz támadójátékot is. A harmadik negyedben sikerült egyensúlyba hoznunk a játékunkat, az utolsó tíz percre pedig nagyot javult a védőmunkánk is. Roppant fontos volt ez a győzelem a számunkra,  ezért gratulálok a játékosaimnak, hogy nem adták fel.