A Mindenki Pécsért frakciói egyetlen szót várnak a Fidesztől, azt, hogy „bocsánat”

Zag Gábor képviselő, bizottsági elnök (DK, középen) a közgyűlés januári ülésén

Bocsánatkérést várnak a Fidesztől a Mindenki Pécsért Egyesület közgyűlési frakciói, amelyek sajtóközleményt juttattak el lapunkhoz a keddi közgyűlést követően. 

hirdetés
Uránia Mozi

Azt írják, a 2014-es állami adósságátvállalás után a Fidesz vezette önkormányzat újratermelt több tízmilliárd forintnyi adósságot. Emlékeztetnek, hogy a pécsi Fidesz 8,5 milliárd állami adósságot hagyott maga után, amit idén vissza kellene fizetni, és arra is, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi ingatlanügyletei miatt nyomozás indult. Mint fogalmaznak, az idei költségvetéssel kapcsolatban a Fidesz és Kővári János egyetlen szót kellene, hogy mondjon, azt, hogy „bocsánat”.

A közlemény teljes szövege: 

A pécsi Fidesz és Kővári János továbbra is becsapja a pécsieket, dacára annak, hogy a választók 2019 októberében határozott és egyértelmű ítéletet mondtak róluk és politikájukról. 

Ennek a pécsi Fidesznek a polgármestere 2014-ben azt nyilatkozta, hogy a kormány 46 milliárd forintos adósság-átvállalása után Pécs fejlődő pályára állhat.

Ez a pécsi Fidesz rekordidő alatt újratermelt több tízmilliárd forintnyi adósságot.

Ez a pécsi Fidesz sumák módon zálogba csapta Pécs anyagi önállóságát, azóta is az Államkincstár felügyeli a város pénzügyeit. Ennek a pécsi Fidesznek a regnálása alatt olyan vállalhatatlan ingatlan és egyéb ügyletek folytak, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító volt vezetője ellen már feljelentés született, a hatóság pedig el is rendelte a nyomozást.

Ez a pécsi Fidesz tavaly mindössze 1 milliárd forintot törlesztett abból a kormánytámogatásból, amiért aligha azért folyamodtak, mert sikerült fejlődő pályára állítani a várost.

Ez a pécsi Fidesz 8,5 milliárd forintnyi rövidlejáratú koloncot hagyott a mostani városvezetés és a pécsi adófizetők nyakán, amit december 1-jéig ki kellene fizetnie a Városnak.

Ennek a pécsi Fidesznek most véleménye van a város 2020-as költségvetéséről, és a bizonytalanság szó jutott az eszükbe. Mindezek után bennünk egyetlen bizonytalan gondolat motoszkál: hogy milyen erkölcsi alapja van annak, hogy a pécsi Fidesz és Kővári János a „bocsánat” szón kívül bármit mond a város idei költségvetéséről? Eddig és ne tovább! Végleg elég volt a pécsi Fidesz és szövetségesei hazug propagandájából, elég abból, hogy kampányüzemmódban ragadva, felhasználva propagandalapjaikat, hónapokkal a választások után is megpróbálják félrevezetni a pécsieket. Eljött az ideje annak, hogy a történelmi vereség után a pécsi Fidesz végre csendben tükörbe nézzen, és eldöntse: hajlandó-e végre valamit tenni szeretett Városunkért!

Pécsiség mindenkor!

A Mindenki Pécsért Egyesület frakciói

Hirdetés