A mindennapi, áldozatos munkáért mondtak köszönetet

Tizenhatodik alkalommal ünnepelték meg Pécsen a szociális munka napját a Baranya Megyei Közgyűlés termében. A hagyományossá vált rendezvényen mindazoknak mondanak köszönetet, akik a mindennapos áldozatos munkájuk során a rászorulókat segítik.

Kocsis József, a Szociális és Egészségügyi Szolgáltató (SZOCEG) NKft. elnöke elmondta, ez egy olyan politikamentes, ciklusoktól és pártoktól független rendezvény, ahol együtt ünnepelhetjük ezt az ágazatot és a benne dolgozókat.

– Az elmúlt években sokat küzdöttünk a nagyobb megbecsülésért, a bérek rendezéséért, próbáltunk javítani az ellátás színvonalán. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, sok az alulról jövő kezdeményezés.

Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere úgy fogalmazott, ma azokra a szakemberekre irányul a figyelem, akik az év minden napján áldozatos, kitartó munkával, empátiával segítik a rászorulókat, gondozzák a problémákkal küzdőket.

– Egy szociális hálót mindig új helyeken kell foltozni, vagy erősíteni. Nagyon remélem, hogy Fogarasi Gáborral, a Népjóléti és Köznevelési Bizottság elnökével felelős, hatékony munkát fogunk végezni – a városháza ajtaja mindig nyitva áll!

Megtelt a Baranya Megyei Közgyűlés terme

Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke szerint egy nagyobb közösség, egy társadalom fejlettségét az mutatja meg talán a legjobban, hogy miként viszonyul az elesett tagjaihoz, hogyan becsüli meg azok munkáját, akik segítik a rászorulókat.

– Ebben a szakmában nem a rivaldafényben zajlik a mindennapi munka, ezért is fontos rávilágítani a figyelmet a tevékenységükre – tette hozzá.

Hirdetés