A pécsi LMP nyílt kampányszámlát és vitát szeretne

Kóbor József, az LMP pécsi polgármesterjelöltje, Keresztes László Lóránt, a párt frakcióvezetője és Angyal Károly Tibor, a párt megyei önkormányzati képviselője és képviselőjelöltje „Pécs – jelölti vitákat és nyílt kampányszámlát kezdeményez az LMP” címmel tartott sajtótájékoztatót pénteken. 

Ahogy Kóbor József, az LMP pécsi polgármesterjelöltje elmondta a pénteki eseményen, az LMP kezdeményezi, hogy a polgármesterjelöltek nyílt vitában foglalkozzanak három fő témával.

– A vitán három témakört érintenének a résztvevők. Szó esne a gazdaságfejlesztésről, ennek a környezetpolitikai feltételeiről, és arról, hogy mi fékezte Pécs fejlődését az elmúlt években – fogalmazott Kóbor József.

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője hozzátette, hogy a nyílt vitában szó esne továbbá a korábbi uránbánya rekultivációjának fontosságáról, a városvezetést behálózó korrupcióról és a biomasszaként ismert erdőirtásról is.

– Az elkövetkezendő héten, a pécsi önkormányzati választás során felhasznált forrásokat transzparenssé fogjuk tenni. Arra szeretnénk felszólítani a többi pártot, hogy alkalmazzanak ők is nyílt kampányszámlát – hívta fel a figyelmet Angyal Károly Tibor megyei képviselő, az LMP képviselőjelöltje. Hozzátette, hogy egy másik akciót is indítanak, pontosabban meg fogják számolni, és közzé fogják tenni, hogy melyik pártnak hány óriásplakátja van szerte a városban.

Keresztes hozzátette: ahogy 2010-ben és 2014-ben, idén is készült a párt pécsi programmal, melyet jövő héten pénteken fognak nyilvánosságra hozni. Elmondta azt is, hogy a bodai atomtemetőre kiadott telephely-kutatási engedély kapcsán ígéretet tettek a pécsi polgároknak arra, hogy összegyűjtenek 20 ezer tiltakozó aláírást, amit bár az önkormányzati választásokig nem tudnak véghez vinni, egy nagy volumenű fáklyás felvonulás keretében tovább gyűjtenek október 10-én.

Hirdetés