A pécsi virológushölgyeket is díjazták

Újabb megtiszteltetés érte a Szentágothai János Kutatóközpont virológiai kutatócsapatát: ezúttal az ott dolgozó hölgyeket díjazták a Nők Magyarországért díjjal az „egyéb” kategóriában. A közönségszavazással eldőlt versenyen 8 pécsi kutató vehetett át elismerést.

A csapat vezetője, Jakab Ferenc és Kemenesi Gábor nemrég a Pécs Város Napján vehetett át kitüntetést, de nem ez az első – és vélhetően utolsó – elismerés, amivel jutalmazzák a munkájukat, ami ezekben a napokban különösen fontos.

Ám, amint azt Kemenesi Gábor lapunknak adott interjújában nemrég kifejtette, a sikeres munka kulcsa egyértelműen a jó csapat. Ezért is örvendetes, hogy a Nők Magyarországért Klub éves Nők Magyarországért díját az egyéb kategóriában a pécsi virológuscsoport női tagjai kapták. 2020-ban olyan felhívást tett közzé a klub, ami olyan nők erkölcsi és anyagi elismerését szolgálja, akik a COVID-19 járvány idején bátran, kitartóan és példamutató módon helytálltak – így pályázhattak a pécsiek is.

Október 5-én vehették át a díjat a pécsi kutatóhölgyek, név szerint:

Földes Fanni, Horváth Szabina, dr. Kuczmog Anett, Lanszki Zsófia, Madai Mónika, Papp Henrietta, Zana Brigitta, dr. Németh Viktória, Szarka Zsanett, Aracs Noémi és Zeghbib Safia.

Íme egy videó a fődíjas pécsi virológusokról:

Hirdetés